Noskaties Vai haltūra, steigā apgūstot ES līdzekļus? Liepājā pamatīgi iesēdies nesen ieklātais bruģis (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Daudzi autovadītāji Liepājā sašutuši par risēm, kas izveidojušās nupat ieklāta betona bruģa klājumā pilsētas centrā. Lai nezaudētu Kārļa Zāles laukuma remontam piesaistītos Eiropas fondu līdzekļus, pašvaldībai visi darbi bija jāpabeidz līdz nākamā gada 1. janvārim, taču tagad vēl jāpaspēj novērst minēto defektu, pirmdienas vakarā vēsta LTV “Panorāma”.

Lai gan brauktuve Liepājas centrā, Kārļa Zāles laukumā, pēc aptuveni divus gadus ilga remonta vēl nav oficiāli nodota ekspluatācijā, tā jau ir atvērta satiksmei. Pagājušās nedēļas nogalē, nokūstot sniegam, atklājās, ka aptuveni 50 metrus garā posmā brauktuvē izveidojušās dziļas rises, turklāt bruģa klājums vietām kustas.

Liepājas domes izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš skaidroja, ka, visdrīzāk, kļūme pieļauta būvprojekta izstrādes laikā: “Visdrīzāk radies tā, ka apakškārta sasalusi, virskārta atlaidusies, un līdzīgi kā lauku ceļos, var teikt, ka uzrūdzis segums, un bruģītis neizturēja transporta slodzi. [..] Visdrīzāk, būvprojekta risinājumi nebija tie labākie.”

Darbu kopējās izmaksas ir aptuveni 3,7 miljoni eiro bez PVN, no kurām lielu daļu deva Eiropas fondi. Lai nezaudētu šos līdzekļus, laukums ekspluatācijā bija jānodod līdz 2024. gada 1. janvārim.

Cik izmaksās defekta labošana, vēl nav aprēķināts. Šonedēļ bruģi demontēs un tā vietā, iespējams, klās asfaltbetona segumu, kas, pēc pašvaldībā teiktā, tomēr esot piemērotāks maģistrālai ielai. Bruģi pašvaldība plāno nākotnē izmantot kādā citā ielā.

Vairāk skaties LTV “Dienas ziņu” sižetā

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu