Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvalde nākamgad pārcelsies uz jaunām telpām

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Upmalas Biroju ēkā Rīgā, uz kuru pārcelsies Valsts Policija.
Upmalas Biroju ēkā Rīgā, uz kuru pārcelsies Valsts Policija. Foto: Publicitātes foto

Latvijas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra un investīciju fonds "Baltic Horizon Fund" ir noslēguši līgumu par 4000 m2 plašu telpu ilgtermiņa nomu Latvijas Valsts policijas vajadzībām "Upmalas Biroju" ēkā Rīgā, ziņu medijam TVNET pavēstīja iznomātāja pārstāvji.

Paziņojumā medijiem tiek skaidrots, ka, reaģējot uz mainīgajām mūsdienu tiesībsargājošo iestāžu vajadzībām, Valsts policija meklēja saviem darbiniekiem jaunas un mūsdienīgas darba telpas.

Valsts policijai bija nepieciešama ēka ne tikai ar biroju un sanāksmju telpām, bet arī citām speciāli Valsts policijas vajadzībām paredzētām telpām – nopratināšanas, aizturēšanas un ģērbtuves telpām, kā arī bija prasības attiecībā uz ēkas atrašanās vietu un piekļuvi.

Iznomātāju pārstāvji skaidro, ka "Upmalas Biroju" ēkas lielās platības ļauj viegli mainīt plānojumu atbilstoši nomnieka vajadzībām. Plānots, ka telpu pielāgošanu Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldes vajadzībām veiks Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludināta atklāta konkursa rezultātā izvēlēts būvuzņēmējs. Savukārt būvdarbu izmaksas tiks segtas no valsts budžeta finanšu līdzekļiem.

“Upmalas Biroju” ēka, uz kuru pārcelsies Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvalde.
“Upmalas Biroju” ēka, uz kuru pārcelsies Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvalde. Foto: Publicitātes foto

Paredzēts, ka Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldes pārcelšanās uz jaunajām telpām notiks 2024. gada martā.

"Baltic Horizon Fund" vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks atklāj, ka šis līgums par aptuveni 4000 kvadrātmetrus plašo telpu nomu ir viens no šī gada lielākajiem nekustamo īpašumu līgumiem Latvijā.

Paziņojumā norādīts, ka nomas līgums noslēgts uz 12 gadiem.

Ēkai, uz kuru nākamajā gadā pārcelsies Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvalde, 2013. gadā tika piešķirta balva "Ilgtspējīgākā ēka Latvijā". 

"Baltic Horizon Fund" ir biržā kotēts nekustamo īpašuma fonds, kurš pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus Baltijas valstīs. Fonda portfeli veido 12 īpašumi Baltijas valstu galvaspilsētās. "Baltic Horizon Fund" pārvaldības sabiedrība (AIFP) ir "Fund Northern Horizon Capital AS".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu