Foto un Video Briškens pieļauj, ka vilcieni no Rīgas uz Viļņu varētu kursēt arī rīta pusē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur notiek Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciena sagaidīšanas pasākums, kas no šodienas sāk kursēt maršrutā Viļņa - Rīga - Viļņa.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur notiek Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciena sagaidīšanas pasākums, kas no šodienas sāk kursēt maršrutā Viļņa - Rīga - Viļņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vilciena reisus no Rīgas uz Viļņu varētu veikt arī rīta pusē, kā arī tiek apsvērts Rīga-Daugavpils-Viļņa maršruts, jaunā vilciena maršruta atklāšanā, sagaidot Lietuvas transporta ministru Marju Skuodi, sacīja Latvijas satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Viņš papildināja, ka šī gada oktobrī, tiekoties ar Skuodi, ministri bija vienisprātis, ka jautājumu par starpvalstu vilcienu satiksmes atsākšanu nevajadzētu atkārtoti atlikt.

"Katrs piektais tūrists Latvijā ir no Lietuvas un jaunatklātais maršruts padarīs mūsu kaimiņu viesu nokļūšanu līdz Rīgai un lidostai "Rīga" daudz ērtāku. Tāpat arī mēs esam ieguvēji no abu valstu galvaspilsētu savienojamības," norādīja Briškens.

Komentējot potenciālos plānus vilciena satiksmei starp Latviju un Igauniju, viņš norādīja, ka ir uzdevis AS "Pasažieru vilciens" rast risinājumu un vienoties ar igauņu kolēģiem par Rīga-Tallina maršruta izveidi.

Foto: No Rīgas Centrālās stacijas atiet starptautiskais vilciens "Rīga - Viļņa"

Jau ziņots, ka trešdien pirmajā reisā kopā ar pasažieriem no Viļņas ieradās Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte un Skuodis, kā arī "LTG" grupas vadītāji. Savukārt viesus Rīgas dzelzceļa stacijā plkst.10.43 sagaidīja Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un Briškens.

Tāpat no trešdienas vilcieni kursēs katru dienu tiešajā maršrutā Viļņa-Kaišadore-Šauļi-Jonišķi-Jelgava-Rīga un atpakaļ. LTG Link" vilciens no rīta dosies ceļā no Viļņas, bet pēcpusdienā - no Rīgas. Brauciens starp abām galvaspilsētām ilgs aptuveni četras stundas un 15 minūtes, kas ir līdzīgi, kā braucot ar automašīnu.

Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst.6.30, no Kaišadores - plkst.7.14, no Šauļiem - plkst.8.51, no Jonišķiem - plkst.9.30. Jelgavā vilciens ieradīsies plkst.10.06, bet Rīgas Centrālajā stacijā - plkst.10.43.

No Rīgas uz Viļņu vilciens katru dienu aties plkst.15.28, no Jelgavas - plkst.16.08, Šauļos vilciens ieradīsies plkst.17.21, bet Viļņā - plkst.19.51.

Jau vēstīts, ka standarta biļetes cena braucienam ir 24 eiro. Vienlaikus paredzēts, ka bērniem līdz sešu gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu vilcienā, brauciens ir bezmaksas, bet bērniem vecumā no sešiem līdz 16 gadiem ir 30% atlaide.

Vilcienā pasažieriem būs pieejamas 142 sēdvietas un četri statīvi velosipēdiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu