Bojāgājušo skaits Japānas zemestrīcē sasniedz 62

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Glābēji trešdien Japānā turpina meklēt izdzīvojušos pēc pirmdienas spēcīgās zemestrīces, bet varasiestādes ziņo, ka bojāgājušo skaits sasniedzis 62.

Varas pārstāvji arī brīdina par zemes nogruvumiem un spēcīgām lietavām.

Iepriekš tika ziņots par vismaz 55 bojāgājušajiem.

Visvairāk cietušās Isikavas prefektūras varasiestādes trešdien pavēstīja, ka vairāk nekā 300 cilvēku ievainoti, no viņiem 20 - nopietni. Galīgais upuru skaits var izrādīties lielāks. Glābēju darbu apgrūtina pēcgrūdieni un sliktie laika apstākļi.

Vairāk nekā 31 800 cilvēku ir patvertnēs, pavēstīja reģiona administrācija.

Japānas mediji ziņo par desmitiem tūkstošu sapostītu māju un transportlīdzekļu. Atsevišķās vietās varasiestādes mudinājušas cilvēkus neuzturēties savās mājās, jo nav iespējams nekavējoties izvērtēt bojājumus un iespējamas citas spēcīgas zemestrīces.

Visvairāk bojāgājušo ir reģistrēti Vadzimā Isikavas prefektūrā.

Vadzimā vienā rajonā sagrautas vairāk nekā simt ēku, kur zemestrīču rezultātā izcēlās plašs ugunsgrēks, un apmēram 1000 cilvēku izmitināti vietējā gaisa spēku bāzē, ziņoja Japānas televīzijas kanāls NHK.

Japānas premjerministrs Fumio Kisida otrdien paziņoja, ka uz zemestrīču skartajiem reģioniem nosūtīti 1000 karavīru.

Spēcīgā pirmdienas zemestrīce bija 7,6 magnitūdas stipra, pavēstīja Japānas Meteoroloģijas aģentūra. Kopumā līdz trešdienas rītam reģistrēti vairāk nekā 400 pazemes grūdienu.

Zemestrīces Vadzimā izraisīja aptuveni 1,2 metrus augstus cunami viļņus, bet citviet reģistrēti nepilnu metri augsti viļņi, liecina Japānas Meteoroloģijas aģentūras sniegtā informācija. Sagruva desmitiem ēku un tūkstošiem mājsaimniecību palika bez elektrības. Zemestrīču skartajā reģionā tika apturēta dzelzceļa satiksme un slēgtas vairākas šosejas. Vietām traucēti arī mobilo telefonu sakari un plīsuši ūdensvadi. Traucēta arī aviosatiksme.

Meteorologi tuvākajās dienās sola lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu