Slimnīcu biedrība: Nav iespējas palielināt mediķu atalgojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs piedalās preses konferencē, kurā informē par elektroniski sagatavoto Valsts ieņēmumu dienesta reģistrēto kvīšu izmantošanu veselības aprūpē.
Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs piedalās preses konferencē, kurā informē par elektroniski sagatavoto Valsts ieņēmumu dienesta reģistrēto kvīšu izmantošanu veselības aprūpē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šogad pacientu aprūpei slimnīcās papildus pieejami 20 miljoni eiro, bet ar to nepietiek, lai segtu visas prioritātes, tostarp palielināt mediķu atalgojumu, pavēstīja Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Šodien notika LSB valdes sēde, kurā slimnīcu pārstāvji analizēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) finansējuma atbilstību valdības un Veselības ministrijas (VM) normatīviem aktiem un solījumiem mediķiem un sabiedrībai kopumā.

Pēc NVD informācijas pacientu aprūpei slimnīcās 2024.gadam papildus pieejami līdzekļi 20 miljonu eiro apmērā.

Ar šiem līdzekļiem slimnīcām jāpalielina darbinieku darba samaksa par 28 miljoniem eiro, jāsedz intensīvās terapijas slimnieku ārstēšanu par 17 miljoniem eiro, kā arī jāsedz pacientu ēdināšanas izmaksas par 9 miljoniem eiro.

Tomēr, ņemot vērā aprēķinus, slimnīcām nav iespējas mediķu algu palielinājumam, kā to solīja VM un tika panākta vienošanās ar LVSADA, kā arī nodrošināt atbilstošu ēdināšanu un intensīvās terapijas slimnieku aprūpi atbilstoši valdības un VM rīkojumiem, atzina Kalējs.

18.janvārī LSB plāno tikties ar veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV) un informēt par slimnīcu pacientu ārstēšanas finansējuma neatbilstību solītajam, kā arī saņemt skaidrojumu par turpmāko pacientu ārstēšanu slimnīcās 2024.gadā ar slimnīcām piešķirto finansējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu