Krievijas opozīcijai jābeidz sniegt nelūgtus padomus Ukrainas vadībai (3)

Artūrs Bikovs
, TVNET Ziņas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Toms Lūsis

Katrā Jaungada naktī mēs kaut ko sev novēlam. Viens sapņo par jaunu mašīnu, otrs — par mīlestību, bet trešais vienkārši grib būt laimīgs. Arī man ir daudz dažādu vēlmju. Un, lai gan tās nedrīkst izpaust, jo citādi, kā zināms, nekas nepiepildīsies, dažas no tām tomēr atklāšu. Piemēram, lai Ukrainas vadībai pārtrauktu sniegt nelūgtus padomus, populāri un uzticami mediji rūpīgāk atlasītu ekspertus, bet daudzi Krievijas opozicionāri beidzot sāktu darīt kaut ko lietderīgu.

Tādas vēlmes rodas, izlasot viedokļrakstu “Laiks Ukrainai sadarboties ar Krievijas opozīciju”, kas nesen tika publicēts portālā “Politico”. Tā autors, IE Biznesa skolas Madridē finanšu profesors Maksims Mironovs visa teksta garumā skaidro lasītājiem, ka sadarbība ar Krievijas opozīciju dažādās jomās palīdzēs Kijivai uzvarēt karā.

Pirms ķeramies pie argumentiem, pāris vārdu par pašu autoru. Mironovs 2008. gadā ieguva doktora grādu ekonomikā Čikāgas Universitātē. Pēc dažiem mēnešiem viņš kļuva par docentu Madrides Universitātē, kur jau 15 gadus pasniedz finanses un publicē zinātniskus rakstus.

Lai gan 2010. gados ekonomists laiku pa laikam komentēja atsevišķus politiskos notikumus Krievijā, plašākās aprindās viņš kļuva pazīstams, pateicoties sadarbībai ar Alekseju Navaļniju. 2018. gadā Mironovs piedalījās viņa priekšvēlēšanu programmas izstrādē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu