Sekss pēc dzemdībām. Kā ir patiesībā?

Elīna Zvirbule
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shuterstock.com

Nereti grūtniecības un pēcdzemdību periodā vīrietis nonāk nepārtrauktā seksa gaidīšanas režīmā. Tieši šīs ieilgušās gaidīšanas dēļ izjūk liela daļa attiecību, kuras pāraugušas līmeni „1+1=2” un kurās ienāk mazulis. Ko darīt, lai tā nenotiktu?

Kāda tad patiesībā ir realitāte pāriem brīdī, kad ģimenē ienāk mazulis? 

Stāsta vīrieši:

„Lai arī pats strādāju mīlas gadžetu izgudrošanas jomā un man ir pieejama visa iespējamā informācija par seksu un attiecībām,

man praktiski nav bijis seksa, kopš piedzima dēls. Un tie ir 2 gadi. Sieva mani ignorē kā vīrieti.”

„Ir smagi. Mūsu bērnam ir jau vairāk nekā gads, bet mūsu intīmās attiecības ir vēsas. Mēs regulāri strīdamies, tas satrauc bērnu un sieva bieži raud. Sekss ir reti. Es teiktu mehānisks. Ilgi es to vairs neizturēšu!”

„Pirmos trīs mēnešus ļoti noderēja, ka mana partnere zināja dažādus ne tik tradicionālus masāžas paņēmienus, jo dzemdības bija smagas un atjaunošanās notika lēnām, tāpēc mums bija jāatturas no klasiskā seksa. Tagad, kad mazā ir paaugusies, mēs sarunājam aukli un dodamies uz randiņiem, apceļojot viesnīcas un skaistus apartamentus.”

„Pirmo laiku seksa nebija, bet pamazām viss atjaunojās. Pakāpeniski. Vismaz reizi nedēļā  - noteikti, citreiz biežāk. Mūsu puikam ir izveidojies ļoti labs režīms, tāpēc arī mēs varam ērti plānot savu laiku."

Jaunā realitāte

Pēc bērniņa piedzimšanas seksa pozīcijas prioritāšu sarakstā krietni vien krītas. Sajūtu ziņā tie var būt īsti amerikāņu kalniņi. Periods pēc dzemdībām partneriem ir visai sarežģīts. Abiem! Un tikai kopā iespējams situāciju vērst par labu, kā arī tam vajadzīgs laiks.

Sievietei ir ļoti aktīva  jaunās mammas lomā, un viņas uzmanība ir gandrīz pilnībā aizņemta ar mazuli. Vienlaikus arī sieviete jūtas saspringta, neizgulējusies un viņas organisms ir pašsaglabāšanās režīmā, turpretī vīrietim ir pavisam cita opera – viņš ir spēka pilns, bet jūtas  nobīdīts otrajā plānā.  Tas var radīt saspringtu atmosfēru starp partneriem. Kā no tā izvairīties?

Pirmie 2 mēneši pēc mazuļa piedzimšanas

Pirmo 60 dienu laikā pēc mazuļa piedzimšanas var aizmirst par tradicionālo seksu. Sievietes ķermenim šajā periodā ir jāatjaunojas pēc dzemdībām. Arī vīrieša vēlme baudīt seksu šajā periodā var kristies – ir tik daudz jaunu izaicinājumu un jauninājumu! Sanāk praktiskais celibāts. Tomēr arī šajā laikā partneriem ir svarīgi nezaudēt kopības sajūtu, cik vien tas ir iespējams.   

Priekšspēle kļūst par greznību

Arī tad, kad paiet sākotnējais atjaunošanās laiks, laika diviem var būt patiešām maz. Savas 10-15 minūtes. Runāt šeit par sievietes baudu īpaši nesanāk. Toties vīrietim ar šo laiku pietiek, bet sieviete gūst tuvības sajūtu. Šie mirkļi var būt emocionāli ļoti piesātināti, tāpēc partneriem ir svarīgi šo tēmu apspriest arī vārdiem (ko tu vēlies, kas tev ir svarīgi, cik bieži?). Sievietei šajā laikā ir īpaši svarīga vīrieša uzmanība un atbalsts. Jebkura iespēja pabūt vienai klusumā, ieiet vannā vai dušā, pameditēt, veikt maksts muskulatūru atjaunojošus vingrinājumus, mierīgi izbaudīt karstu dzērienu, siltas vakariņas – iepriecinās!

Kā pirmajā reizē

Daudzi vīrieši atzīst, ka pēc mazuļa ienākšanas ģimenē sekss ir līdzīgs tam, kāds tas bijis pirmās reizes – satraucošs, mazliet neierasts, kaut kur saspringts, bet klāt nāk uzmanīgāka attieksme pret partneri. Iespējams, ka būs nepieciešama papildu lubrikācija, jo maksts mitrums var atjaunoties pamazām.  Svarīgi ir sievieti nesteidzināt, viņai jājūtas atbalstītai un seksīgai! Viņas sievišķībai un libido lidojumam augšup ir nepieciešama uzmanība!

Seksa grafiks

Pāris nevar būt gatavs seksam 24/7. Spontāni seksiņi arī praktiski vairs nav pieejami ēdienkartē. Tāpēc jāliek lietā plānošana.  Jāatrod laiks, kad mazo var pieskatīt kāda vecmāmiņa vai auklīte un pāris netraucēti var pavadīt laiku divatā (vēlams ārpus mājām).  Ar laiku (parasti gadu) situācija stabilizēsies un jums būs vairāk laika un iespēju baudīt divvientulību.

Pārmaiņas

Atgriežoties aktivitātei guļamistabā, tā pilnīgi droši var kļūt daudzveidīgāka!  Partneri noteikti daudz labāk apzinās to, kas viņiem sniedz baudu un kas traucē. Viņi novērtē viņiem atvēlētos mirkļus. Viņi nebaidās iemācīties ko jaunu. Galvenais, lai nav iestājies atsalums vienam pret otru. Abiem partneriem ir svarīgi gan fiziskie, gan emocionālie tuvības aspekti. Ir daudz grūtāk iekurt uguni no jauna nekā uzturēt ogles karstas.

Par daudziem attiecību smalkumiem lasi grāmatā “Sievietes baudas kodswww.baudaskods.lv

Raksts no arhīva. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu