VARAM plāno mainīt nosaukumu uz DARAM (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Evija Trifanova/LETA

No Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) nodalot vides jautājumus, dabas aizsardzība tomēr paliktu VARAM. Attiecīgi ministrija mainītu arī nosaukumu, kura abreviatūra būtu DARAM, ceturtdien Latvijas radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība").

Jau pērn rudenī izskanēja versija, ka no VARAM "vides sadaļa" no 2025. gada varētu nonākt Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) paspārnē. Tomēr tagad atklājies, ka sadaļas pārnešana uz KEM varētu notikt ātrāk – no 2024. gada jūlija. Tikmēr dabas un bioloģiskās daudzveidības jautājumi arī turpmāk paliks VARAM pārziņā.

Ministrijas nosaukums tādā gadījumā būtu - Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jeb DARAM.

Inga Bērziņa "Krustpunktā", uz pamudinājumu vērtēt ministrijas Dabas aizsardzības departamenta darbu, sacīja: "Parunāsim par to pēc gada, vai labi, vai slikti strādā. Šobrīd laiks, kas man bija dots ministrijā, ir gana īss. Un mēs esam vairākus procesus ministrijā iesākuši." 

Ministre solīja turpināt iestāties par iespējami stingrākiem variantiem attiecībā uz bioloģiskās daudzveidības un biotopu sargāšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu