Noskaties Ziemeļkorejā diviem pusaudžiem piespriež 12 gadu cietumsodu par Dienvidkorejas seriālu skatīšanos (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidsabiedrībai BBC ir izdevies iegūt videoierakstu no Ziemeļkorejā notiekošas tiesas prāvas, kurā divi 16 gadus veci jaunieši apsūdzēti par Dienvidkorejas seriālu skatīšanos. Spriežot pēc videoieraksta, viņi katrs saņēma 12 gadus cietumā.

Video esot uzņemts 2022. gadā. Tajā redzams, kā abi pusaudži stāv saslēgti rokudzelžos vairāku simtu vidusskolēnu auditorijas priekšā, kas sapulcējušies brīvdabas stadionā. Vīrieši militārās uniformās lamājas uz puišiem par to, ka viņi “nepietiekami apzinās savas kļūdas”.

BBC norāda, ka šādi video reti nonāk ārpus valsts, jo ir aizliegts izvest fotogrāfijas, video un citus pierādījumus par dzīvi slēgtajā valstī. Izdevums šo video ieguva no Dienvidu un Ziemeļu attīstības institūta (SAND), pētniecības institūta, kas strādā ar Ziemeļkorejas bēgļiem.

Kā norāda SAND, parādītā publiskā sprieduma mērķis ir parādīt “dekadentisku video skatīšanās sekas”. Video ir dzirdama propagandista balss, kas saka šādus vārdus: “Dienvidkorejas sabrukušā marionešu režīma kultūra ir izplatījusies pat pusaudžu vidū. Viņiem ir tikai 16 gadu, bet viņi jau ir sagrāvuši savu nākotni.”

Pēc tam militārpersona nolasa notiesāto vārdus un adreses.

Ziemeļkoreja pēdējā laikā aizvien vairāk noslēdzas no ārpasaules. Daži politologi uzskata, ka tas noticis pēc tam, kad Donalda Trampa samiti ar Kimu Čenunu “beidzās ar neko”. Ziemeļkorejas režīms ir sapratis, ka sankcijas no tā netiks atceltas “ļoti ilgu laiku, varbūt nekad”, un tas ietekmējis varas elites izolacionistiskos noskaņojumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu