Kara noziedznieks Putins 12.februārī apmeklēs Turciju (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Saskaņā ar Turcijas laikrakstā publicēto informāciju 12. februārī gaidāma Krievijas prezidenta Vladimira Putina valsts vizīte Ankarā. Par to ziņoja Erdogana valdībai pietuvinātais medijs “Türkiye Gazetesi”.

Savukārt portāls “Türkiye”, atsaucoties uz diplomātisko avotu sniegto informāciju, ziņo, ka Ankaru apmeklēs arī Irānas prezidents Ibrahims Raisi, taču viņa viesošanās paredzēta jau 24.janvārī.

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem gaidāms, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ar Irānas vadītāju parakstīs 10 starptautiskus nolīgumus.

Sīkāka informācija par Putina vizīti nav paziņota. Tomēr, visticamāk, tā būs par Krievijas iebrukumu Ukrainā, jo Turcija ir viena no valstīm, kas visvairāk iesaistījusies mēģinājumos būt par starpnieku starp abām karojošajām pusēm. Par Putina plānoto vizīti Ankarā, atsaucoties uz Turcijas plašsaziņas līdzekļiem, ziņoja arī Maskavas Kremļa propagandas aģentūra TASS.

Kopš kara sākuma Putins ir ievērojami samazinājis savu ceļojumu biežumu. Viens no iemesliem, iespējams, ir Starptautiskās Krimināltiesas izdotais viņa aresta orderis. Tomēr, tā kā Turcija, tāpat kā ASV un Ķīna, nav Starptautiskās Krimināltiesas dalībvalsts, tai nebūtu pienākuma aizturēt Putinu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu