Latvija plāno sekmēt ekonomiskās attiecības ar Omānu un Mauritāniju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas ēka.
Ārlietu ministrijas ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija vēlas sekmēt ekonomisko attiecību attīstību ar Omānu un Mauritāniju, informēja Ārlietu ministrija.

ĀM valsts sekretāra vietnieks - politiskais direktors Andžejs Viļumsons tikās ar Omānas vēstnieku Baderu Muhammadu Baderu am Manteri un Mauritānijas vēstnieku Būbakru Kānu, kuri Latvijā ir ieradušies akreditācijas vizītēs.

Tiekoties ar Omānas vēstnieku, Viļumsons uzsvēra Latvijas vēlmi stiprināt politisko dialogu, veicināt sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī sekmēt abu valstu ekonomisko attiecību attīstību. Sarunas partneri vienojās aktivizēt politisko konsultāciju mehānismu, lai nākotnē uzturētu regulāru dialogu. Ar Omānas vēstnieku tika pārrunāti drošības jautājumi Tuvo Austrumu reģionā.

Savukārt sarunā ar Divpusējo attiecību direkcijas vadītāju Katarinu Plāteri Omānas vēstniekam tika pausta Latvijas stingrā nostāja, nosodot Krievijas pilna apmēra agresiju Ukrainā.

Tiekoties ar Mauritānijas vēstnieku, Viļumsons uzsvēra Latvijas vēlmi stiprināt politisko dialogu, kā arī sekmēt ekonomisko attiecību attīstību.

Sarunas laikā tika pārrunāta drošības situācija Sāhila reģionā saistībā ar pieaugošajiem pārrobežu terorisma draudiem, pārtikas nodrošinājuma un migrācijas riskiem.

Viļumsons atzinīgi vērtēja Eiropas Savienības un Mauritānijas līdzšinējo sadarbību tādās jomās kā drošība, migrācija un zvejniecība. Sarunas partneri vienojās noslēgt saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi, lai nākotnē uzturētu regulāru dialogu.

Mauritānijas vēstnieks Būbakrs Kāns rezidē Berlīnē.

Vēstnieku akreditācijas ceremonijas pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča plānotas 24.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu