Daugavpilī pa jaunizbūvēto līniju sāks kursēt jauns tramvaju maršruts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Daugavpilī izbūvēta jauna tramvaju līnija Vaiņodes ielā, un šodien pa to sāks kursēt jauns tramvaju maršruts, informē pašvaldība.

Maršruts Nr.5 "Cietoksnis - Ķīmija - Stropu ezers - Cietoksnis" virzīsies no Cietokšņa caur centru, no 18.novembra ielas nogriezīsies uz Valkas ielu, pa Smilšu un Jātnieku ielām brauks līdz Stropiem, kur, izbraucot gar pludmali un slimnīcu, pa Veselības ielu atgriezīsies uz 18.novembra ielu un brauks uz Cietoksni.

Savukārt 3. maršruts "Cietoksnis - Stropu ezers - Ķīmija - Cietoksnis" tiks pagarināts - tramvajs vairs neapgriezīsies Stropos, bet pa Vaiņodes ielu dosies pa lielo apli caur Ķīmiķu ciematu līdz 18.novembra ielai, kur griezīsies Centra virzienā un brauks uz Cietoksni. Tādējādi tiks nodrošināta regulāra kustība abos virzienos un Ķīmiķu apkaimes iedzīvotāji varēs bez pārsēšanās nokļūt dažādos Daugavpils svarīgākajos punktos un objektos.

Jaunais tramvaja maršruts bija izstrādāts vēl 20.gadsimta 80. gados, kad sāka plānot Ķīmiķu mikrorajona savienošanu ar Stropu mikrorajonu, stāsta Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Savienojuma līnija starp tramvaju depo Butļerova ielā un 3. maršruta galapunktu izbūvēta Eiropas Savienības finansētā projektā. Tās kopējais garums ir gandrīz 2 kilometri. Rekonstruēts arī esošais tramvaja līnijas posms Stropos Vasarnīcu ielā, kā arī ieviesti papildu risinājumi gājēju un satiksmes drošībai.

Objekts nodots ekspluatācijā pērnā gada decembrī, bet atlikuši labiekārtošanas darbi, kurus sola pabeigt pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu