Sabiedrība šokā par Šīferes somā iespundēto kaķi (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Scanpix

Modeles Klaudijas Šīferes lēmums uz filmas pirmizrādi paņemt līdzi savu kaķi, ieslogot to mugursomā, neizsauca visu sajūsmu un apbrīnu. Lai gan mugursomā ir lodziņš un vēdināšanas lūkas, veterinārārsti uzskata, ka šāda rīcība ir īpaši nevēlama mīlulim.

Supermodele Londonā apmeklēja sava vīra Metjū Vona jaunākās filmas "Argylle" pasaules pirmizrādi, kurā galvenajā lomā piedalās arī viņas mājas kaķis vārdā Čips. Lai gan kaķis ir pelnījis atzinību un uzslavas, diez vai viņam bija jāierodas šajā trokšņainajā vietā, turklāt vēl mugursomā. 

​Veterinārārsti ir nosodījuši Klaudijas Šīferes izvēli uz sarkanā paklāj doties ar savu kaķi.

"Kaķi ir ārkārtīgi teritoriāli un alkst pārvietošanās brīvības, tāpēc, ievietojot tos mazā un ierobežotā telpā un vedot uz jaunu, nepazīstamu vidi, tie var piedzīvot nopietnu trauksmi un stresu," šo supermodeles izvēli komentē asociācijas "Cats Protection"  vadītāja Elisona Ričardsa.

Foto: AP/Scanpix

"Cats Protection" pārstāve sacīja, ka Klaudijas lēmums aizvest Čipu uz pirmizrādi bijis "lieks", un, ka modele "izvēlējās modi, nevis sava mīluļa labklājību".

"Kaķi ir jūtīgi dzīvnieki, un tos nedrīkst izmantot kā modes aksesuārus! Mēs ļoti aicinām īpašniekus nevest savus kaķus ārā šādās mugursomās kā parādīts filmā," lūdz Ričardsa.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX
Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu