Ogres 1.vidusskolu un Jaunogres vidusskolu pārveidos par pamatskolām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brīvības iela Ogrē Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā.
Brīvības iela Ogrē Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā. Foto: Edijs Pālens/LETA

No nākamā mācību gada par pamatskolām pārveidos Ogres 1.vidusskolu un Jaunogres vidusskolu, ceturtdien lēma Ogres novada domes deputāti.

No šā gada 1.augustu abas mācību iestādes nodrošinās pamatizglītības programmas un tām būs mainīti nosaukumi, proti, Ogres 1.vidusskolu pārdēvēs par Ogres Kalna pamatskolu, bet Jaunogres vidusskolu - par Jaunogres pamatskolu.

Ogres novada Izglītības pārvalde, veidojot Ogres novada izglītības attīstības stratēģiju 2022.-2027.gadam, kā vienu no prioritātēm izvirzījusi uzdevumu izveidot mūsdienīgu vispārējās vidējās izglītības piedāvājumu Ogres novadā. Ogres Valsts ģimnāzija no šā gada 1.septembra plānota kā vienīgā vispārējās vidējās izglītības iestāde Ogrē.

2022.gada martā pašvaldības dome pieņēma lēmumu, ka 2022./2023.mācību gadā Ogres 1.vidusskolā un Jaunogres vidusskolā vairs netiks uzņemti skolēni 10.klasēs, savukārt 2023.gada februārī dome nolēma neuzņemt skolēnus šo skolu 10. un 11.klasēs. Līdz ar to šajā mācību gadā Ogres 1.vidusskolā un Jaunogres vidusskolā 10.-12.klašu posmā mācās tikai 12.klašu skolēni.

Ogres novada Izglītības pārvaldes vadītājs Igors Grigorjevs norāda, ka laikā no 2019. līdz 2021.gadam Ogres novadā palika mācīties 36% Ogres 1.vidusskolas 9. klašu absolventu, savukārt 19% turpināja mācības citu novadu vidējās izglītības iestādēs. Šajā mācību gadā 47% absolventu izvēlējās turpināt mācības novada izglītības iestādēs, bet 6% jeb septiņi skolēni sāka mācības citu novadu vispārējās vidējās izglītības iestādēs.

Savukārt Jaunogres vidusskolā laikā no 2019. līdz 2021.gadam 61% no 9.klašu beidzējiem turpināja mācības savā skolā un 35% izvēlējās profesionālo izglītību, kas šiem jauniešiem būtu vispiemērotākā. Šajā mācību gadā profesionālo izglītību izvēlējās apgūt 47% Jaunogres vidusskolas skolēnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu