Noskaties Valsts policija ar drona palīdzību pieķer 20 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki vakar, 25. janvārī, uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu. Satiksmes uzraudzība ar dronu tika veikta Rīgā gan no rīta puses, gan pēcpusdienā, un kopā fiksēti 20 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Vakar rīta pusē Valsts policijas darbinieki uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā, Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojumā, kur Valsts policijas darbinieki fiksēja 13 agresīvus autovadītājus, kuri, ignorējot citu ceļu satiksmes dalībnieku intereses, apbrauca sastrēgumu, lai krustojumā nogrieztos pa labi. Fiksētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības par agresīvu braukšanu.

Valsts policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts naudas sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti.

Savukārt pēcpusdienā VP Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem uzraudzīja satiksmes drošību Rīgā, Augusta Deglava un Andreja Saharova ielu krustojumā, kā arī Augusta Deglava un Ulbrokas ielu krustojumā, kur fiksēja, kā septiņi automašīnu vadītāji veikuši kreisā pagrieziena manevru brīdī, kad luksofora papildsekcijā nedega zaļais gaismas signāls. Arī šie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības.

Par braukšanu attiecīgajā virzienā, ja luksofora papildsekcijā nav iedegts zaļās bultas signāls, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no sešām līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 30 līdz 55 eiro.

Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu