Noslēdzies Kundziņsalas robežšķērsošanas infrastruktūras izbūves projektēšanas pirmais posms

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VNĪ

Noslēdzies Kundziņsalas robežšķērsošanas infrastruktūras izbūves projektēšanas pirmais posms, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvji.

VNĪ norāda, ka plānotais kopējais darbu izpildes termiņš ir 35 mēneši, no kuriem 12 mēneši ir rezervēti projektēšanai.

Projektā plānots izbūvēt kravas un vieglo transporta līdzekļu stāvlaukumu, kompleksa ēku, tostarp galveno administratīvo ēku, kravu kontroles rentgena iekārtas ēku, kontroles paviljonus, un saimniecības ēku.

Jauno infrastruktūru plānots izveidot 5,9 hektāru platībā līdz 2026.gada beigām. Projekta īstenošanai nepieciešamie līdzekļi ir piesaistīti no Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna ietvaros piešķirtā granta finansējuma un Valsts budžeta finansējuma. Kopējais patlaban piesaistītais finansējums ir 39 134 316 eiro.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes locekle Jeļena Gavrilova skaidro, ka projekta mērķis ir izveidot jaunu un mūsdienu prasībām atbilstošu infrastruktūru Valsts ieņēmumu dienestam (VID), Valsts robežsardzei un Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), uzlabojot robežkontroles efektivitāti un sekmējot Eiropas transporta tīkla (TEN-T) attīstību.

"Projekts ir vērsts uz videi un cilvēkiem draudzīgiem risinājumiem, izmantojot enerģijas taupīšanas metodes. Ar šo infrastruktūru mēs mērķējam uz Rīgas ostas transporta negatīvās ietekmes samazināšanu, gaisa kvalitātes uzlabošanu un Eiropas transporta tīkla attīstību, veicinot uzņēmējdarbībai draudzīgu vidi," uzsver Gavrilova.

VNĪ norāda, ka projektēšanas pirmajā posmā veiktas izpētes, pabeigta konceptuālā būvniecības modeļa un būvprojekta minimālā sastāvā izstrāde, kā arī saņemta būvatļauja ar projektēšanas un būvdarbu uzsākšanas nosacījumiem. Būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi pilnībā plānots pabeigt 2023.gada trešajā ceturksnī.

VNĪ uzsver, ka projektēšanas un būvniecības process ir virzīts uz videi un cilvēkiem draudzīgo, kā arī ekonomiski lietderīgo risinājumu meklēšanu, izstrādi un pielietošanu. Samazinot no neatjaunojamiem energoresursiem iegūtas primārās enerģijas patēriņu un veicot citus infrastruktūras attīstības pasākumus, galvenā ēka būs gandrīz nulles enerģijas ēka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu