Dienvidkoreja brīdina par Phenjanas iejaukšanos vēlēšanās

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas iracionālais režīms pirms aprīlī gaidāmajām Dienvidkorejas vēlēšanām, domājams, varētu veikt daudzas provokācijas, arī kiberuzbrukumus un dronu ielidošanu Dienvidkorejas gaisa telpā, trešdien sacīja Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols.

"Ziemeļkorejas režīms ir vienīgais iracionālais grupējums pasaulē, kas likumdošanā paredzējis kodolieroču preventīvu lietošanu," ikgadējā aizsardzības padomes sanāksmē sacīja Juns.

Pirms aprīļa vēlēšanām gaidāmas daudzas Ziemeļkorejas provokācijas, sacīja prezidents.

"Šogad mēs sagaidām daudzas provokācijas centienos iejaukties vēlēšanās," norādīja Juns, iespējamo provokāciju vidū minot robežprovokācijas, dronu ielidošanu, viltus ziņas un kiberuzbrukumus.

"Kiberuzbrukumi vienā brīdī var paralizēt valsts funkcijas un cilvēku ikdienas dzīvi. Sabiedrībā lielu apjukumu var radīt viltus ziņas un viltus propaganda," brīdināja prezidents.

Pēdējo nedēļu laikā Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pasludinājis Dienvidkoreju par savas valsts "galveno ienaidnieku", arī draudējis ar karu "pat par 0,001 milimetru" teritoriāliem pārkāpumiem.

Kims arī aktivizējis ieroču izmēģinājumus, bet vēl pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja izšāva vairākas spārnotās raķetes. Ziemeļkoreja arī piegādā Krievijai bruņojumu, ko tā izmanto karā pret Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu