Straujais procentu likmju kāpums ne vienam vien licis aizdomāties, vai ir īstais laiks iegādāties nekustamo īpašumu. Par to liecina arī kreditēšanas aktivitātes kritums pagājušajā gadā. Bet kas mājokļu tirgū gaidāms šogad? Vai likmes un īpašumu cenas kritīs un vai tirgū vispār ir pietiekams piedāvājums, vērtē banku eksperti. 

"Swedbank" Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Latvijā Normunds Dūcis uzsvēra, ka tas ir mīts, ka bankas nefinansē īpašumu iegādi reģionos. Arī mājokļiem ārpus Rīgas iespējams saņemt bankas finansējumu tādā pašā apmērā kā Rīgā – 80–85% no īpašuma novērtējuma. Tiesa, jautājums ir par to, vai novērtējums atbilst pārdevēja pieprasītajai cenai.

"Parasti finansējums netiek piešķirts tajos gadījumos, kad pirkuma summa ir daudz augstāka par tirgus vērtību un nav savu līdzekļu, lai kompensētu starpību," paskaidroja "Swedbank" eksperts.

Par spīti tam, pēc bankas aptaujas datiem var secināt, ka reģionos aktivitāte varētu būt vēl lielāka, ja vien būtu iedzīvotāju vēlmēm atbilstošs īpašumu piedāvājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X