Igauņu “Omniva” atlaiž 75 darbiniekus; pie vainas arī karš Ukrainā un ekonomikas atdzišana

TVNET/LETA
Papildināts 12:36, 1. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Tallinā reģistrētais starptautiskais pasta un loģistikas uzņēmums “Omniva” Igaunijā atlaiž 75 darbiniekus, cita starpā to skaidrojot ar paku apjomu kritumu un piegādes ķēdes pagarināšanos, kas palielināja uzņēmuma izmaksas.

“Omniva” norāda, ka sarežģītā ārējā vide, īpaši ekonomikas atdzišana, cenu konkurences saasināšanās loģistikas sektorā, kā arī Ukrainā notiekošais karš būtiski ietekmēja “Omniva” biznesa un ekonomiskos rezultātus 2023.gadā.

“Lai nodrošinātu spēcīgākus rezultātus šogad un turpmāk, uzņēmumam ir jāsamazina izmaksas un līdz ar to arī jāsamazina darbinieku skaits. Šim nolūkam ir sākts kolektīvās atlaišanas process,” savā mājaslapā paziņojis uzņēmums.

“Omniva” valdes priekšsēdētājs Marts Megi skaidroja, ka pagājušā gada otrā puse loģistikas kompānijām bija ārkārtīgi smaga, un ekonomiski un ģeopolitiski sarežģītā vide izraisīja paku apjomu samazināšanos un piegādes ķēdes pagarināšanos, kas savukārt palielināja uzņēmuma izmaksas.

“Neatkarīgi no ārējiem faktoriem “Omniva” arī turpmāk ir jābūt konkurētspējīgam un efektīvam uzņēmumam, tāpēc mums ir jāsamazina izmaksas vismaz par 2,5 miljoniem eiro,” sacīja Megi.

Viņš piebilda, ka, lai gan šogad ieviestais transbaltiskais darbības modelis un daudzu darba procesu automatizācija nes lielāku efektivitāti, ietaupījumi jāmeklē arī citur.

“Tā kā darbība Igaunijā veido lielu daļu no koncerna rezultāta un lielākais kritums ir bijis universālajā pastā un periodiskajos izdevumos, darbinieku atlaišana galvenokārt skar amatus Igaunijā,” paziņoja Megi.

Pirms šī lēmuma pieņemšanas uzņēmumā tika veikta rūpīga analīze, lai apzinātu visus iespējamos ietaupījumus.

“Atlaišanā nav iesaistīti tikai Igaunijas darbinieki, bet jau iepriekšējo mēnešu laikā ir pārskatītas “Omniva” Latvijas un Lietuvas struktūrvienību pozīcijas, un izmaiņas veicam visās struktūrvienībās”, teiks uzņēmuma paziņojumā.

Kolektīvā atlaišana skar dažādos amatos un struktūrvienībās strādājošos, un arī vairākas šobrīd neaizpildītās vietas paliks neaizpildītas. Pārmaiņas galvenokārt notiks gada pirmajos četros mēnešos.

“Mēs sadarbojamies ar Igaunijas arodbiedrībām un bezdarbnieku fondu, un mūsu personāla nodaļa atbalsta visus aizejošos darbiniekus jauna darba meklējumos,” apstiprināja “Omniva” valdes priekšsēdētājs.

Savukārt "Omniva Latvija" pārstāvji aģentūrai LETA uzsvēra, ka Latvijā uzņēmums neplāno likvidēt darbavietas, papildinot, ka minētie lēmumi par amatu likvidēšanu skars nodarbinātos Igaunijā - pamatā tos, kuri ir saistīti ar universālā pasta pakalpojumu sniegšanu.

Vienlaikus "Omniva Latvija" pārstāvji uzsvēra, ka uzņēmuma darbības rezultāti Latvijā pērn bija pozitīvi un pat labāki nekā iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu