Nozīmīgs Krievijas sabiedrotais "uzmetis" Kremli: ir atrasts jauns naftas piegādātājs (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas naftas imports Indijā janvārī sasniedzis pēdējā gada laikā mazāko rādītāju – Rietumvalstu sankcijas pret Krieviju ievērojami ietekmējušas “Sokol” markas jēlnaftas piegādes.

Šādi dati ir sliktas ziņas Krievijas varasiestādēm, jo Indija ir viens no lielākajiem Krievijas naftas pircējiem kopš kara sākuma ar Ukrainu, vēsta aģentūra “Reuters”.

Eksperti ir pārliecināti, ka Indija turpinās samazināt naftas piegādes no Krievijas. Maskavai būs steidzami jāmeklē jauns naftas pircējs, jo potenciālais pircēju saraksts ir ļoti ierobežots. Indija ir nolēmusi atteikties no iepriekšējiem naftas piegāžu apjomiem vairāku iemeslu dēļ.

“Krievijas naftai ir samazinājušas atlaides, un Tuvo Austrumu nafta ir kļuvusi izdevīgāka. Tāpat arī nesenās ASV sankcijas pret Krievijas naftas pārvadāšanā iesaistītajiem kuģiem, kā arī apdrošināšanas maksas pieaugums sarežģītās situācijas Sarkanajā jūrā dēļ, Krievijas naftu ir padarījis nepievilcīgāku,” norāda “Vortexa” analītiķe Serena Hvana.

Pēc viņas vārdiem, tuvāko mēnešu laikā Krievijas naftas imports uz Indiju var vēl vairāk samazināties. Ņemot vērā Londonas biržas datus, lai kompensētu Krievijas naftas importa apjoma kritumu, Indija ir palielinājusi naftas importu no Irākas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu