"Latvijas pasta" vadītāja noraida pārmetumus par darbinieku balles pārspīlēto dārdzību (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas Pasts" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.
"Latvijas Pasts" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare noraida pārmetumus par darbinieku balles pārspīlēto dārdzību vai nelietderību.

Komentējot satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) nesenos izteikumus par pasākuma "nepieļaujamu izšķērdību", Krauze-Čebotare sacīja, ka, ņemot vērā pieprasījuma kritumu pēc tradicionālajiem pasta pakalpojumiem, uzņēmuma darbībai 2024.gads būs izaicinošs, taču arī šajos apstākļos, viņasprāt, ir svarīgi pateikt paldies pasta darbiniekiem par viņu darbu un sasniegtajiem rezultātiem.

Viņa norādīja, ka iepriekšējos gadus labāko darbinieku godināšana notika šaurākā lokā, bet vadība ir ņēmusi vērā darbinieku pērnā gada ierosinājumu sveikšanas ceremoniju organizēt visas komandas lokā.

Krauze-Čebotare sacīja, ka pasākuma tāme ir 145 tūkstoši eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), un, viņasprāt, izmaksas ir atbilstošas svinīgam pasākumam bez pārspīlējumiem. Galvenās izmaksas veidojot telpu īre, koncerta programma, tehniskais nodrošinājums un ēdināšanas pakalpojumi.

"Izmaksās nav ne uguņošanas, ne alkohols, ne citi tamlīdzīgi elementi. Tādējādi es noraidu jebkurus pārmetumus par šī pasākuma pārspīlēto dārdzību vai nelietderību," sacīja Krauze-Čebotare.

"Latvijas pasta" vadītāja skaidroja, ka konkurss "Mans pastnieks 2023" notiek gadiem, un projekta organizēšanu vienmēr ir atbalstījusi Satiksmes ministrija (SM).

Arī šoreiz pasākums bijis ieplānots 2023.gada budžetā, kā arī ievietots SM vienotajā Kapitālsabiedrību 2024.gada komunikācijas aktivitāšu plānā.

Krauze-Čebotare uz šo sarīkojumu esot pati personīgi uzaicinājusi ierasties arī Briškenu, bet starptautiska komandējuma dēļ satiksmes ministrs nolēmis pasākumā nepiedalīties.

Svinīgais pasākums notiks šodien, un tajā tiks apbalvoti konkursa "Mans pastnieks 2023" uzvarētāji, par kuriem klienti, vērtējot pasta pakalpojumu saņemšanu 2023.gadā, snieguši visvairāk pozitīvu atsauksmju.

Uzņēmums godinās arī labākos kurjerus, klientu atbalsta speciālistu un sūtījumu apstrādes operatoru. Labākos darbiniekus sveiks Krauze-Čebotare un "Latvijas pasta" padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

Pasākumā piedalīsies 832 darbinieku no visas Latvijas, un tik kuplā skaitā balle tiekot organizēta pirmo reizi 16 gadu laikā.

TVNET jau vēstīja, ka Briškens ir ierosinājis dienesta pārbaudi pret VAS "Latvijas pasts" vadību par darbinieku balles rīkošanu.

Satiksmes ministrs sociālajos tīklos atzīmē, ka pasākumi darbiniekiem ir vajadzīgi, bet to izmaksām jābūt salāgotām ar uzņēmuma finansiālajām iespējām.

Tāpat ziņots, "Latvijas pasta" vadība uzsver, ka uzņēmumam ir ļoti smaga finanšu situācija, tāpēc tika plānoti plaši darba optimizācijas pasākumi, tostarp, tika plānots šogad slēgt 105 no 176 pasta nodaļām. Šo plānu sabiedrības spiediena apstākļos Satiksmes ministrijas vadība apturēja.

"Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu