Aģentūra: Erdogans un Putins apspriedīs jaunu graudu vienošanās mehānismu (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu apspriedīs jaunu Ukrainas graudu eksporta mehānismu. Par to tiks runāts Putina vizītes laikā Turcijā, vēsta “Reuters”, atsaucoties uz Turcijas ārlietu ministru Hakanu Fidanu.

“Iepriekšējā graudu vienošanās darbojās, pateicoties konkrētam mehānismam. Tagad mēs redzam, ka ir iespēja pāriet pie cita mehānisma, un cenšamies ieguldīt spēkus, lai šo iespēju padarītu par realitāti,” teica Fidans.

Pēc viņa teiktā, tiek veikts darbs, meklējot “jaunas metodes”, kas ļautu pa Melno jūru transportēt Ukrainas graudus uz pasaules tirgiem. Fidans norādīja, ka atsevišķi kuģi varētu pārvadāt Ukrainas graudus, pat nepiedaloties šajā darījumā.

Paredzams, ka Putins apmeklēs Turciju 12. februārī, lai tiktos ar Erdoganu. Tā būs pirmā Putina vizīte NATO dalībvalstī pēc Maskavas īstenotā iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī.

Jāatgādina, ka 2023. gada jūnijā Krievija oficiāli paziņoja par izstāšanos no “graudu vienošanās”. Toreiz Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piedāvāja Turcijai un Apvienoto Nāciju Organizācijai pagarināt graudu iniciatīvu bez Krievijas.

Neraugoties uz Maskavas draudiem gremdēt katru kuģi, kas dosies uz Ukrainas ostām, Ukraina paziņoja par jaunu pagaidu maršrutu izveidi, kas ļāva no Ukrainas ostām pārvadāt graudus, bez jebkādas vienošanās ar Krieviju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu