Iedzīvotāji lūdz Viesturciemā atjaunot dzelzceļa staciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas novada pašvaldība saņēmusi 150 Glūdas pagasta iedzīvotāju parakstītu iesniegumu ar lūgumu Viesturciemā atjaunot dzelzceļa staciju.

Atbalstot iedzīvotāju iniciatīvu, pašvaldība saņemto iesniegumu novirzījusi AS "Pasažieru vilciens" un SIA "Autotransporta direkcija", kas atbildīgas par dzelzceļa infrastruktūru un jaunu vilcienu kustību sarakstu izveidi.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Sigita Zviedre skaidro, ka par dzelzceļa infrastruktūru ir atbildīga VAS "Latvijas dzelzceļš". AS "Pasažieru vilciens" veic vilciena pasažieru pārvadājumus ar zīmolu "Vivi", sniedz ritošā sastāva remonta pakalpojumus un nodrošina komercreisu servisu.

Nepieciešamību pēc stacijas atjaunošanas iedzīvotāji savā iesniegumā paskaidro ar teritoriālās apdzīvotības paaugstināšanos. Publiskajā telpā pasažieru vilciens tiek popularizēts kā satiksmes veids, kam valstī vajadzētu pildīt centrālās dzīslas funkcijas, norāda viena no iesniedzēju pārstāvēm Dace Stankeviča.

Viesturciema iedzīvotāji pilnībā piekrīt šim uzskatam un vērš uzmanību, ka ciema iedzīvotāju skaits pēdējos gados pieaug. Pašlaik ciemā deklarēti vairāk nekā 500 iedzīvotāji. Pieturas "Viesturi" atjaunošana un iekļaušana vilcienu kustību sarakstos Jelgavas piepilsētas iedzīvotājiem nodrošinātu ērtu un savlaicīgu nokļūšanu Rīgā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka "Viesturu" stacija tika atvērta 1925.gadā, bet tolaik ar nosaukumu "Tērvete". Desmit gadus vēlāk stacijas nosaukums tika mainīts uz "Viesturi". Viesturos līdz 2001.gada augustam apstājās dīzeļvilciens Rīga-Liepāja, bet līdz 2010.gada 15.februārim - dīzeļvilciens Rīga-Reņģe. Turpmākos piecus gadus pieturas punktu neizmantoja, bet no 2015.gada 25.oktobra līdz 11.decembrim Viesturos pieturēja vilciens Rīga-Dobele-Rīga un Rīga-Liepāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu