Reorganizēs Valsts reģionālās attīstības aģentūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru kabinets
Ministru kabinets Foto: Shutterstock

Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA) no 1.jūlija reorganizēs par Valsts digitālās attīstības aģentūru, liecina tiesību aktu portālā "TAP" saskaņošanai nodotais valdības rīkojuma projekts.

Saskaņā ar rīkojuma projektu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) pārņems vairākas līdz šim VRAA īstenotās funkcijas - Eiropas Savienības (ES) fondu un citu finanšu instrumentu finansēto aktivitāšu ieviešana un uzraudzība, analītiskās darbības nodrošināšana saistībā ar teritoriālās attīstības procesiem valstī, augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu administrēšana un līgumu slēgšana ar pašvaldībām.

VARAM sadarbībā ar aģentūru līdz 31.maijam jāsagatavo pakāpenisku ieviešanas un resursu piesaistes plānu Valsts digitālās attīstības aģentūrai, sadalot pa prioritātēm.

LETA jau ziņoja, ka pēc vides dienestu pārcelšanas uz Klimata un enerģētikas ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) varētu tikt pārdēvēta par Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (DARAM), iepriekš atzina ministre Inga Bērziņa (JV).

Šīs pārmaiņas varētu tikt īstenotas līdz ar funkciju pārdali no šī gada jūlija.

Pēc vides dienestu pārcelšanas no VARAM uz Klimata un enerģētikas ministriju, Dabas aizsardzības pārvalde, Salaspils botāniskais dārzs un Dabas muzejs varētu palikt VARAM pārziņā. Kopumā iecerēts, ka VARAM saglabās pārraudzību pār dabas jomu, kas saistīta ar izglītojošo un informējošo funkciju, pašvaldībām un īpaši aizsargājamām teritorijām.

Bērziņa iepriekš uzsvēra, ka ļoti svarīga sadaļa ir attiecībā uz ES fondiem. Viņasprāt atbildīgajai institūcijai attiecībā uz fondu apguvi jāpaliek VARAM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu