ĀM komentē sižetu par nelegālo migrāciju ASV, kurā parādās arī sieviete, kas izmet Latvijas dokumentus (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Medija sižetā par nelegālo imigrāciju ASV parādās arī kāda sieviete, kas krūmos izmet Latvijas Republikas dokumentus.
Medija sižetā par nelegālo imigrāciju ASV parādās arī kāda sieviete, kas krūmos izmet Latvijas Republikas dokumentus. Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Amerikas Savienoto Valstu televīzijas kanāla CBS raidījuma "60 minutes" sižetā par nelegālajiem migrantiem uz Meksikas-ASV robežas parādās arī kāda sieviete, kas īsu mirkli pirms nelegālas iekļūšanas ASV teritorijā krūmos izmet Latvijas Republikas pases un personas apliecību.

Kā portālu TVNET informē Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte, ne Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta, ne Latvijas vēstniecības ASV rīcībā nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, kas nelegālā veidā cenšas iekļūt ASV vai būtu centušies iekļūt ASV.

Vēstniecības redzeslokā ir zināmi daži gadījumi, kad Latvijas valstspiederīgie ir ieceļojuši ASV legāli un uzturējušies ilgāk nekā ir atļauts. Visbiežāk šādi gadījumi tiek konstatēti, kad ir veikts administratīvais pārkāpums vai kāds noziedzīgs gadījums, un šajā brīdī ASV iestādes konstatē nelegālas uzturēšanās faktu.

Smagāka noziedzīga nodarījuma gadījumā tam seko apcietinājums, soda izciešana un deportācija uz Latviju. Citos gadījumos personai ir jāpamet valsts, ASV likumdošana nosaka, ka var tikt paredzēts naudas sods un ir liegta turpmāka ieceļošana ASV.

Amerikas Savienoto Valstu televīzijas kanāla CBS raidījums "60 minutes" norāda, ka pērn iekļūšana ASV no Meksikas teritorijas tika liegta vairāk nekā divarpus miljoniem nelegālo migrantu, visstraujāk ir pieaudzis ķīniešu nelegālo migrantu skaits.

Sižeta uzņemšanas laikā, kas notika četras dienas, pa caurumu žogā uz Meksikas-ASV robežas valstī nelegāli iekļuva vairāk nekā 600 migranti, turklāt par robežšķērsošanas kontroli atbildīgās personas pat necentās viņus aizturēt.

Raidījuma filmēšanas grupa sastapusies ar migrantiem no Indijas, Vjetnamas, Afganistānas un citām valstīm.

Vienā no brīžiem, kad kamera pievēršas vietai, caur kuru nelegālie migranti iekļūst ASV, redzams, kā kāda sieviete īsu mirkli pirms robežas šķērsošanas krūmos izmet Latvijas Republikas pases un personas apliecību.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu