Siguldā plāno pārbūvēt vidusskolu un uzbūvēt jaunu sporta zāli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Siguldā pašvaldība plāno pārbūvēt pilsētas vidusskolu un uzbūvēt jaunu sporta zāli, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Zane Leimane.

Minētais iepirkums vēl nav izsludināts, bet par tā plānoto izsludināšanu ir izvietota informācija IUB mājaslapā. Šādu iespēju parasti izmanto, lai saīsinātu piedāvājumu saņemšanas termiņu.

Leimane informē, ka Siguldas pilsētas vidusskolas pārbūve un sporta zāles jaunbūve ir ļoti nepieciešama, jo esošajai ēkai ir vairāk nekā 40 gadu un, piemēram, fasādes siltināšana veikta vairāk nekā pirms 20 gadiem. Tā laika siltināšana vairs neatbilst energoefektivitātes prasībām, arī ēkas fasāde ir jāatjauno, kā arī jāveic citi būtiski darbi, tai skaitā iekšdarbi.

Projekts paredz skolas ēkas pārbūvi, padarot to vēl mūsdienīgāku, un ergonomisku skolu, kurā tiek realizētas sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas mācību programmas.

Pašlaik ir būvniecības iecere ar būvprojektu minimālā sastāvā, tiek gatavots iepirkums būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai. Projekta izmaksas tiks noskaidrotas, izstrādājot būvprojektu, tad tiks lemts arī par finansējuma avotiem, norāda pašvaldības pārstāve.

Runājot par jaunas sporta zāles būvniecību, Leimane skaidro, ka pašvaldībā ir izvērtēts, ka pilsētā nepieciešama papildu sporta infrastruktūra, jo ir papildu pieprasījums arī no Siguldas Sporta skolas un arī novada sporta biedrībām, lai varētu trenēties piemērotos apstākļos.

Siguldas pilsētas vidusskolā ir palielinājies skolēnu skaits. Ja 2017.gadā vidusskolā mācījās 717 bērni 33 klasēs, 2020.gadā - 1018 skolēni 40 klasēs, savukārt pagājušajā gadā bija 1112 skolēni 66 klasēs.

Analizējot dzimstības un deklarēšanās datus, paredzams, ka šīm ēkām būs ilgtermiņa pieprasījums, piebilst Leimane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu