Lielbritānija pievienojusies Latvijas ierosinātajai dronu koalīcijai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Ceturtdien, 15. februārī, Latvijas rosinātajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam pievienojusies Lielbritānija un kļuvusi par otru šīs koalīcijas vadītāju, informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Līdzās jau esošajām septiņām valstīm, kas jau ir pievienojušās dronu koalīcijai, Lielbritānija sniegs būtisku pienesumu, sniedzot atbalstu Ukrainai gan ar tehnoloģijām, gan palīdzot pilnveidot prasmes. Dronu koalīcija ir izveidojusi spēcīgu partnerības kodolu, norādījis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

"Esmu lepns, ka Lielbritānija kopā ar Latviju vadīs starptautisko dronu koalīciju, lai kopīgi stiprinātu Ukrainas spējas. Mēs sniegsim Ukrainai nepieciešamās dronu tehnoloģijas, lai tā varētu sevi aizstāvēt un uzvarēt šo karu," uzsvēris Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šaps.

Kā ziņots, 14.februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija.

Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Aizsardzības ministrija ir saņēmusi informāciju par Ukrainai nepieciešamajiem droniem un sākusi sarunas ar vietējiem ražotājiem par to spēju piegādāt Ukrainas vajadzībām atbilstošus dronus un to sastāvdaļas.

Dronu koalīcijā esošo dalībvalstu ambīcija ir nodrošināt vienu miljonu dronu Ukrainas vajadzībām. Parakstot nodomu vēstuli, valstis apņemas ieguldīt resursus dronu ražošanai, veikt dronu un rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un karaspēka apmācību, un citu tehnisko risinājumu ieviešanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu