Tusks: Polija un Somija vēlas izmaiņas ES robežpolitikā attiecībā uz migrāciju (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas premjers Donalds Tusks un Somijas valdības vadītājs Peteri Orpo
Polijas premjers Donalds Tusks un Somijas valdības vadītājs Peteri Orpo Foto: AFP/SCANPIX

Polija un Somija vēlas Eiropas Savienības (ES) robežpolitikas maiņu attiecībā uz migrāciju, piektdien pavēstīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Polija un Somija saredz nepieciešamību mainīt ES tiesību normas patvēruma jomā, kas šobrīd ir neadekvātas, ņemot vērā migrācijas problēmas, kā arī Krievijas un Baltkrievijas centienus sekmēt nelegālo migrāciju uz ES, sacīja Tusks.

Polijas premjers runāja, stāvot līdzās Somijas premjerministram Peteri Orpo, kas šobrīd ir vizītē Polijā.

"Attiecībā uz nelegālo migrāciju Somija un Polija ir gatavas sadarboties stingras visas Eiropas politikas virzienā," norādīja Tusks.

"Mēs arī esam ieinteresēti reformēt patvēruma likumu, jo ES tiesiskā vide šodien ir neadekvāta draudiem, ko rada Krievijas un Baltkrievijas politika,"

uzsvēra premjers.

Reaģējot uz Krievijas agresīvo politiku, Polija un Somija sadarbosies ar citām reģiona valstīm, lai stiprinātu robežas un aizsardzību, kā arī civilo aizsardzību, norādīja Tusks.

Orpo patlabanējo drošības situāciju raksturoja kā kritisku, un uzsvēra, ka abas valstis turpinās atbalstīt Ukrainu un attīstīs savstarpējo sadarbību aizsardzības un bruņojuma sektoros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu