Kariņš: Eiropas Savienībai un Indijai ir svarīgi veidot ciešāku ekonomisko sadarbību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Eiropas Savienībai (ES) un Indijai ir nepieciešama ciešāka sadarbība ekonomikā, uzsvēra ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), piedaloties Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva atklāšanas sesijā "Indija un Eiropa: partneri izaugsmē un ilgtspējā".

Uzrunājot klātesošos, ministrs uzsvēra, ka pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Eiropas Savienībai (ES) un Indijai ir nepieciešama ciešāka sadarbība ekonomikā.

"Apzinoties, ka ģeopolitiskā situācija kļūst aizvien sarežģītāka, demokrātijām, līdzīgi domājošām valstīm visā pasaulē ir jāsadarbojas, lai nosargātu starptautiskās tiesības, kas balstītas ANO Hartā. Eiropas Savienībai un Indijai ir jāsadarbojas ciešāk ekonomikas jomā ̶ no tā ieguvējas būs abas puses," uzsvēra Kariņš.

Ārlietu ministrijā aģentūrai LETA pavēstīja, ka foruma atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Igaunijas ārlietu ministrs Margus Cahkna un Grieķijas ārlietu ministrs Giorgos Gerapetritis, kā arī Indijas ārlietu ministrs Subrahmanjams Džaišankars.

Vizītes pirmajā dienā Latvijas ārlietu ministrs tikās arī ar ES delegācijas Indijā vadītāju Hervjē Delfinu un pārrunāja aktualitātes ES un Indijas attiecībās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu