Tramps salīdzina sevi ar Navaļniju (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ir ticamākais Republikāņu partijas kandidāts rudenī gaidāmajās valsts galvas vēlēšanās, otrdien salīdzināja savas juridiskās likstas ar pagājušonedēļ cietumā mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija vajāšanu.

Tramps atkal atteicās kritizēt Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu par neizskaidroto Navaļnija nāvi, lai gan viņam tika dota šāda iespēja tikšanās laikā Dienvidkarolīnas štata Grīnvilas pilsētas mērijā.

Navaļnija pēkšņā nāve 47 gadu vecumā ir šokējusi Krievijas opozīciju trimdā, kā arī Rietumus, kuru līderi, tostarp ASV prezidents Džo Baidens, tajā vaino Kremli.

Stundu ilgās tikšanās laikā, kuru pārraidīja telekanāls "Fox News", Tramps pauda sarūgtinājumu par 355 miljonu ASV dolāru naudassodu, kas viņam piespriests prāvā Ņujorkā, un sacīja, ka "tā ir Navaļnija [vajāšanas] forma".

"Tā ir komunisma vai fašisma forma," piebilda Tramps.

Neraugoties uz pamudinājumiem no raidījuma vadītājas Loras Ingrehemas puses, Tramps, kad viņam jautāja par Navaļniju, atkal nepieminēja Putinu, bet žēlojās par "ļoti bēdīgu situāciju".

"Viņš bija ļoti drosmīgs puisis, jo viņš atgriezās [Krievijā]. Viņš būtu varējis palikt tālu projām, un, atklāti sakot, [viņam] varbūt būtu bijis daudz labāk palikt tālu projām un runāt, esot ārpus valsts," sacīja Tramps.

"Tas notiek arī mūsu valstī. Mēs daudzējādā ziņā pārvēršamies par komunistu valsti," piebilda Tramps.

"Man ir astoņas vai deviņas prāvas tā fakta dēļ, ka (..) es esmu politikā," sacīja Tramps. "Ja es zaudētu aptaujās, par mani pat nerunātu un man nebūtu nekādu juridisku maksājumu."

Tramps, pirmdien pirmoreiz komentējot Navaļnija nāvi, arī izvairījās kritizēt Kremli, tā vietā runājot par ASV pagrimumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu