Baidens ticies ar Jūliju un Darju Navaļnajām (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: POTUS/Twitter

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien ticies ar Kremļa režīma nogalinātā Alekseja Navaļnija sievu Jūliju Navaļnaju un meitu Darju Navaļnaju, liecina prezidenta publicētās fotogrāfijās vietnē "X". 

Baidens paudis līdzjūtību saistībā ar Alekseja Navaļnija nāvi un uzsvēra - piemiņa par opozicionāra drosmi turpinās dzīvot Alekseja sievā, meitā, kā arī neskaitāmi daudzos cilvēkos visā Krievijā, kuri cīnās par demokrātiju un cilvēktiesībām.

Jau vēstīts, ka ieslodzījumā cietumā Krievijas Galējos Ziemeļos mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija māte ceturtdien paziņojusi, ka amatpersonas izdara uz viņu spiedienu, lai panāktu Navaļnija apglabāšanu slepenībā.

Ludmila Navaļnaja sacīja, ka viņai vairākas dienas liegts piekļūt dēla mirstīgajām atliekām, bet vakar beidzot atļauts tās apskatīt Saļehardas morgā.

"Vakar vakarā viņi mani slepus aizveda uz morgu, kur man parādīja Alekseju," Navaļnija komanda publicētajā video pavēstīja Ludmila Navaļnaja. Viņa sacīja, ka amatpersonas vēlas, lai Navaļnijs tiktu apbedīts slepeni, bez iespējas atvadīties.

"Viņi mani šantažē, izvirza nosacījumus, kur, kad un kā Aleksejs jāapbedī. Tas ir nelikumīgi," sacīja māte.

"Viņi vēlas mani aizvest uz kapsētas malu pie svaiga kapa un pateikt: Te guļ tavs dēls. Es esmu pret to," uzsvēra sieviete. "Es gribu, lai tiem, kam Aleksejs ir dārgs, visiem, kam viņa nāve kļuva par personīgu traģēdiju, būtu iespēja atvadīties no viņa," viņa piebilda.

Ludmila Navaļnaja sacīja, ka ierakstījusi šo video, jo izmeklētāji viņai draudējuši. "Skatoties man acīs, viņi teica: ja es nepiekritīšu slepenām bērēm, viņi kaut ko izdarīs ar mana dēla līķi (..). Es lūdzu, lai mana dēla līķis man tiktu atdots nekavējoties," viņa sacīja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu