IUB aizliedz LVC slēgt līgumu par satiksmes intensitātes uzskaites sistēmas modernizāciju

Precizēts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: FocusDzign/Shutterstock

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju iepirkumā par satiksmes intensitātes uzskaites sistēmas modernizāciju un jaunu uzskaites punktu izbūvi, liecina IUB publiskotā informācija.

IUB lēmumā norādīts, ka janvāra vidū saņemta SIA "Fima" sūdzība, kurā norādīts, ka konkursa uzvarētāja SIA "IT Invest" piedāvājums ir nepamatoti lēts.

Konkursā kopumā tika saņemti seši piedāvājumi - SIA "IT Invest" ar piedāvāto līgumcenu 455 372 eiro, SIA "Fima" - 888 889 eiro, SIA "Reck" - 952 941 eiro, SIA "Belam-Rīga" - 996 964 eiro, personu apvienība SIA "Kc.lv" un SIA "Dati Group" - 1,093 miljoni eiro un SIA "Kemek Engineering" - 2,176 miljoni eiro, norādīts Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

"Fima" pārstāvji sūdzībā skaidro, ka visu pretendentu iesniegto piedāvājumu cenas ir līdzīgas, izņemot "Kemek Engineering", kura piedāvājums ir dārgāks. Savukārt "IT Invest" iesniegtā piedāvājuma cena ir gandrīz uz pusi zemāka par pārējo pretendentu iesniegtajiem piedāvājumiem.

Sūdzības iesniedzēji uzskata, ka ar šādu piedāvājumu nav iespējams nodrošināt iepirkuma līguma izpildi, papildinot, ka par "IT Invest" piedāvāto cenu, ir iespējams izpildīt tikai daļu no iepirkumā paredzētajiem darbiem.

IUB, izvērtējot "Fima" sūdzību, nolēma aizliegt LVC slēgt iepirkuma līgumu ar noteikto uzvarētāju, kā arī atcelt LVC iepirkuma komisijas lēmumu par konkursa rezultātiem, jo pasūtītāja secinājumi par uzvarētāja finanšu piedāvājumu nav objektīvi pamatoti.

Vienlaikus informācija EIS liecina, ka LVC konkurss tika izsludināts pērn augustā, savukārt līguma izpildes laiks paredzēts desmit mēnešus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "IT Invest" reģistrēts 2016.gadā, un tā pamatkapitāls ir 50 000 eiro. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 324 885 eiro, kas ir par 37,6% mazāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 6,2% - līdz 18 552 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Arka Technologies".

Jau ziņots, ka 2022.gadā LVC apgrozījums bija 19,241 miljons eiro, kas ir par 0,1% mazāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 40,1% - līdz 182 934 eiro.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu