VDD: Jebkura persona, ceļojot uz Krieviju un Baltkrieviju, pakļauj sevi augstiem riskiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Krievija meklē dažādas iespējas, kā vērsties pret personām, kuras savā politiskajā un sabiedriskajā darbībā aktīvi vēršas pret Krievijas īstenoto agresīvo karu Ukrainā, un viens no šādiem veidiem ir juridisko instrumentu izmantošana Krievijas interesēs, aģentūrai LETA pauda Valsts drošības dienests (VDD), komentējot izskanējušās ziņās par to, ka Krievija meklēšanā izsludinājusi ārvalstu parlamentos un valdībās esošos politiķus, tostarp, no Latvijas.

Ņemot vērā ģeopolitiskos apstākļus, Krievijas un Baltkrievijas specdienestu darbinieku iespējas darboties Latvijas teritorijā ir ierobežotas. Vienlaikus, ieceļojot Krievijas vai Baltkrievijas teritorijā, kā arī valstīs, kurām ar Krieviju un Baltkrieviju ir ciešas attiecības un tiesiskā sadarbība, Latvijas valstspiederīgie ir pakļauti augstam riskam, ka pret tiem ar dažādām metodēm varētu vērsties Krievijas tiesībaizsardzības institūcijas vai specdienesti, norādīja VDD.

Papildus atzīmējams, ka, ceļojot uz šim valstīm, jebkura persona, neatkarīgi no nodarbošanās, pakļauj sevi augstiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem.

VDD atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos, jo īpaši valsts un pašvaldību amatpersonas, atturēties no ceļošanas uz Krieviju, Baltkrieviju, NVS valstīm, kā arī citām valstīm, kurām saglabājusies labvēlīga attieksme pret Krieviju. VDD vērš īpašu uzmanību, ka vajadzētu izvairīties arī no ceļošanas caur šīm valstīm, dodoties uz citiem galamērķiem.

TVNET jau vēstīja, ka neatkarīgais krievu tīmekļa izdevums "Mediazona" apkopojis datus par ārvalstniekiem, kurus Krievijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā, konstatējot, ka to vidū ir desmitiem Eiropas, tostarp arī Latvijas, politiķu un amatpersonu, kā arī daudzas augsta ranga Ukrainas militārpersonas un simtiem cilvēku, kurus Maskava pasludinājusi par "ārvalstu algotņiem", kas kopā ar ukraiņiem cīnās pret krievu iebrucējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu