"Stockmann": Situācija tirdzniecībā šogad saglabāsies diezgan izaicinoša

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Stockmann" vadītāja Dace Goldmane.
"Stockmann" vadītāja Dace Goldmane. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad visdrīzāk lielas izmaiņas mazumtirdzniecībā Latvijā nav gaidāmas, aģentūrai LETA intervijā sacīja universālveikala "Stockmann" vadītāja Dace Goldmane.

"Situācija šogad saglabāsies diezgan izaicinoša, jo apkārt notiekošais nerada ļoti stabilu pamatu zem kājām," uzsvēra Goldmane, piebilstot, ka patlaban neesot datu, kas ļautu prognozēt, ka 2024.gads varētu būs citādāks nekā pagājušais, vai varētu strauji mainīties pircēju paradumi.

Viņa arī norādīja, ka šādā situācijā mazumtirdzniecības uzņēmumiem ir jāturpina domāt par efektivitāti, investējot gan preču piedāvājumā, gan vidē. "Tirgotāju lielais uzdevums ir atrast preces un cenas attiecību, kas viņa pircējam ir visatbilstošākā," skaidroja Goldmane.

Taujāta par konkurences apstākļiem "Stockmann" darbības jomās, universālveikala vadītāja norādīja, ka konkurentiem šajā tirgū vieta esot vienmēr. Viņa pauda, ka Rīga ir labi sadalīta tirdzniecības segmentos, ir labi noklātas galvenās maģistrāles, uz kurām atrodas lieli un kvalitatīvi tirdzniecības centri.

"Taču, ja mēs paskatāmies uz pilsētas centru, tad te trūkst stratēģiska redzējuma no Rīgas pašvaldības, kāds ir Rīgas centrs un kam tur jāatrodas,"

piebilda Goldmane. Viņa sacīja, ka tieši pilsētas centrā trūkst konkurences, kas veidotu to par vietu, kur ir patīkami atbraukt un iepirkties gan rīdziniekiem, gan tūristiem.

Vaicāta par tirdzniecības centru konsolidāciju, kā to, piemēram, īstenojusi "Akropole" un "Alfa", Goldmane teica, ka šādus procesus turpmāk negribētu redzēt, jo, viņasprāt, spēks ir dažādībā. "Manuprāt, veselīga konkurence ar unikāliem, savstarpēji atšķirīgiem projektiem varētu būt labākais," akcentēja Goldmane.

Jau vēstīts, ka Somijas mazumtirgotāja "Stockmann" apgrozījums universālveikalos Baltijas valstīs pagājušajā gadā bija 75,8 miljoni eiro salīdzinājumā ar 75,1 miljonu eiro 2022.gadā.

"Stockmann" grupa pārvalda universālveikalus "Stockmann" Somijā, Latvijā un Igaunijā, kā arī arī apģērbu tirdzniecības grupu "Lindex", kuras veikali darbojas 18 Eiropas un Tuvo Austrumu valstīs, to vidū Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu