Ko studenti sagaida no jaunā Latvijas Universitātes rektora?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gundars Bērziņš
Gundars Bērziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Universitātes (LU) studenti sagaida, ka jaunā rektora Gundara Bērziņa pirmie veicamie darbi būs saistīti ar iekšējo konsolidāciju un starptautisko studentu piesaisti, pauda LU Studentu padomes (SP) priekšsēdētājs Krišjānis Mārtiņš Alliks.

Līdzšinējais LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dekāns Bērziņš rektora amatā tika ievēlēts piektdien. Amatam tika izvirzīta arī LU BVEF profesore, līdzšinējā LU rektora padomniece Signe Bāliņa, taču viņa neguva pietiekamu Satversmes sapulces atbalstu vēlēšanās.

Alliks pauda gandarījumu, ka universitātē ir ievēlēts jauns rektors. LU SP pārstāvis Bērziņu vērtē kā labu kandidātu, piebilstot, ka gan Bērziņš, gan Bāliņa bija "ļoti spēcīgi un vērsti uz attīstību".

LU SP sadarbosies ar Bērziņu, lai strādātu pie iekļaujošas vides attīstības universitātē un studiju vides kvalitātes veicināšanas. Studentu pārstāvis sagaida, ka turpmāko četru gadu laikā LU spēs iekļūt starp 500 spēcīgākajām universitātēm, kā arī tiks sakārtots kvalitātes process.

Iepriekš LU SP paziņoja, ka rektora amata vēlēšanās atbalstīs Bāliņu. Studenti atzinīgi novērtēja viņas iestāšanos par atvērtu un iekļaujošu vidi universitātē, veiksmīgāku digitalizācijas procesu un LU iekšējo procesu efektvizēšanu.

LU Satversmes sapulcē 25% no visiem dalībniekiem jeb 50 pārstāvji ir studējošie, kurus ievēl LU SP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu