VIDEO Okupanti paziņo, ka iznīcinājuši pirmo "Himars" sistēmu (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Prokremliski noskaņotie "Telegram" kanāli publiskojuši kadrus, kuros it kā redzams kā okupanti iznīcinājuši pirmo "Himars" sistēmu, ziņo "Defence Blog".

Kā vēsta Krievijas avoti, uzbrukums veikts ar "Iskander" taktisko raķešu sistēmu, kā rezultātā "Himars" sistēma uzsprāgusi. Tika novēroti balti dūmi, kas raksturīgi raķešu degvielai.

Šis incidents iezīmē pirmo apstiprināto Ukrainas "Himars" sistēmas zaudējumu pēc vairākiem Krievijas spēku neveiksmīgiem mēģinājumiem šādu sistēmu likvidēt.

Ukrainas "Himars" sistēmas ir pierādījušas, ka tās ievērojami apdraud Krievijas spēkus, ar ievērojamu precizitāti lielos attālumos vēršoties pret militārajām bāzēm, komandpunktiem un karaspēka koncentrācijām. Līdz ar to okupanti pastiprināti medīja šīs sistēmas.

Pagaidām nav skaidrības, vai uzbrukumā tika nogalināta vai ievainota sistēmas apkalpes komanda. Tikpat neskaidrs ir arī tas, kāpēc "Himars" gaišā dienas laikā atradās tik atklātā vietā. Ukrainas armijas vienīgā "Himars" vienība 27. raķešu artilērijas brigāde parasti darbojas rītausmā vai krēslā un tur tās transportlīdzekļus kustībā un aizsegā, kad tie neatrodas misijā.

Uzņēmuma "Lockheed Martin" ražotās "Himars" ir augstas precizitātes raķešu artilērijas sistēmas, to darbības rādiuss sasniedz aptuveni 300 kilometru. Ir arī "Himars" sistēmas ar mazāku darbības rādiusu, kādas ir piegādātas Ukrainai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu