Francija un Moldova parakstīs vienošanos drošības jomā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: EPA/Scanpix

Francijas un Moldovas prezidenti Emanuels Makrons un Maija Sandu ceturtdien Parīzē parakstīs abu valstu vienošanos par sadarbību drošības jomā, pavēstījusi Makrona kanceleja.

Makrons un Sandu runās par divpusējās sadarbības stiprināšanu "visās jomās", trešdien paziņoja Elizejas pils.

"Vizītes gaitā tiks parakstīta aizsardzības sadarbības vienošanās un ceļa karte ekonomiskajai sadarbībai," teikts paziņojumā.

"Prezidents no jauna apliecinās Francijas atbalstu Moldovas Republikas neatkarībai, suverenitātei un drošībai Krievijas pret Ukrainu izvērstā agresijas kara kontekstā," norādīja Makrona birojs.

Francijas Ārlietu iepriekš paudusi, ka aiz centieniem destabilizēt Moldovu visticamāk stāv Krievija.

Savukārt Sandu apsūdz Krieviju, ka tā izvērsusi sazvērestību, lai gāztu viņas valdību.

Makrona un Sandu tikšanās noris laikā, kad vairojušās bažas, ka Moldovas separātiskais Piedņestras reģions var kļūt par jaunu spriedzes avotu Krievijas divus gadu ilgajā pilna mēroga karā pret Ukrainu.

Piedņestras prokrieviski noskaņotās "amatpersonas" pagājušajā nedēļā pieprasīja Maskavas "aizsardzību", pamatojoties uz rezolūciju, ko pieņēmis reģiona īpašais visu līmeņu deputātu kongress.

Šauro zemes strēmeli Dņestras kreisajā krastā, kas starptautiski atzīta par Moldovas teritorijas sastāvdaļu, prokrieviskie separātisti kontrolē kopš PSRS sabrukuma. Šajā teritorijā izvietots arī tā dēvēto krievu miera uzturētāju kontingents, kura sastāvā ir 1500 vīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu