Noskaties Krievija kārtējo reizi demonstrē, ka tai nerūp savi karavīri, – frontē izmanto golfa mašīnas (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ir neapdomīgi vai pat neprātīgi kaujas laukā izmantot transportlīdzekli bez jebkādām aizsargbruņām. Kārtējo reizi militāro "meistarību" demonstrējuši okupanti, kas savus karavīrus sūtīja drošā nāvē ar golfa mašīnītēm, vēsta žurnāls "Forbes".

Krievijas komandieri noziedzīgajā karā Ukrainā šo divu gadu laikā regulāri rīkojušies nepārdomāti. Marta sākumā Krievijas vienība - iespējams, 488. motoršauteņu brigāde -  Jampolivkā, Ukrainas austrumos Doneckas apgabalā uzbruka pozīcijām, kuras bija ieņēmusi Ukrainas 60. mehanizētā brigāde.

Krievijas kolonna, kurā bija MT-LB kaujas mašīnas un vismaz viens T-90 tanks, brauca uz rietumiem Jampolivkas virzienā. Pārsteidzošākais bija transportlīdzekļi, ar kuriem pārvietojās okupantu karaspēks, - vairāki Ķīnā ražoti "Desertcross 1000-3 ATV".

Ķīnā ražotais "Desertcross" ir 85 zirgspēku visurgājējs. Tas ir kaut kas tāds, ko varētu atrast būvlaukumā vai fermā. Ar to noteikti nevajadzētu braukt kaujā, jo tam trūkst bruņu un ieroču.

Bet, tā kā Krievijas kaujas tehnikas zaudējumi pagājušā gada nogalē pārsniedza 10 000, Kremlis iegādājās 2100 "Desertcross" (viens maksā 17 000 ASV dolārus) un nosūtīja tos uz Ukrainu. Jēdzīgi ir tos izmantot kā palīgspēkratus frontes aizmugurē, nevis iesēdināt tajos karavīrus un sūtīt uzbrukumā.

Tieši to marta sākumā izdarīja okupācijas karaspēks. Uzbrukuma grupai pietuvojoties aptuveni 400 metru attālumā Ukrainas pozīcijām, 60. brigāde izmantoja kasešu munīciju un dronus, lai uzbrukumu apturētu.

Kad dūmi izklīda, T-90 un vairāki iznīcināti "Desertcross" atradās starp daudziem mirušiem okupantu karavīriem.

51 tonnu smagajam T-90 vai 13 tonnas smagajam MT-LB ir gana grūti palikt sveikā neatbalstītā uzbrukumā, kas tiek rīkots gaišā dienas laikā.

Krievijas neatlaidīgie uzbrukumi visā frontes līnijā kopš pagājušā gada rudens - uzbrukumi, kas tai maksājuši tūkstošiem spēkratu, varētu radīt iespaidu, ka Kremlim ir rezerves aprīkojums. Tā, protams, nav - Krievijas spēki Ukrainā jau kādu laiku mēnesī zaudē vismaz 500 tanku, liecina "Oryx" analītiķu rīcībā esošā informācija.

Turklāt Krievijas rūpniecībai ir grūtības saražot 400 jaunas BMP kājnieku kaujas mašīnas un aptuveni tikpat daudz T-72 vai T-90 tanku katru gadu.

Ja turpināsies pašreizējais zaudējumu temps, tuvāko 18 mēnešu laikā Kremlim varētu pietrūkt tanku un BMP. Tas izskaidro šādu golfa mašīnu nonākšanu frontē.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu