Aktīvo SIM karšu skaits Latvijā gandrīz par pusi pārsniedzis iedzīvotāju skaitu valstī (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Aktīvo mobilo sakaru SIM karšu skaits, neieskaitot starpierīču jeb M2M (machine-to-machine) pakalpojumiem izmantotās SIM kartes, Latvijā šā gada februāra sākumā bija 2,681 miljons, kas par 43,7% pārsniedz Latvijas iedzīvotāju skaitu, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija.

Tostarp SIA "Tele2" aktīvo SIM karšu skaits ir 1,059 miljoni, SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) - 982 929, bet SIA "Bite Latvija" - 639 346.

SPRK Elektronisko sakaru un pasta departamenta direktors Ivars Tauniņš skaidroja, šis ir komersantu norādītais kopējais elektronisko sakaru pakalpojumu pieslēgumu skaits, kam nodrošina priekšapmaksas vai pēcapmaksas sakaru pakalpojumus mazumtirdzniecībā atbilstoši spēkā esošiem līgumiem.

Vienlaikus komersanti iesnieguši SPRK arī aktīvo SIM karšu skaitu, kas tiek izmantotas, lai sniegtu M2M saziņas pakalpojumu mobilajā tīklā. Tauniņš akcentēja, ka M2M pakalpojumu nodrošināšanai ir paredzēts atsevišķs divpadsmit zīmju numerācijas diapazons, kas nav paredzēts citu pakalpojumu sniegšanai.

"M2M pakalpojumi tiek izmantoti dažādās nozarēs, piemēram transporta, loģistikas, medicīnas un citās nozarēs, lai nodrošinātu dažādu iekārtu un sensoru savstarpēju automātisku saziņu. M2M numerācijas diapazonu nevar izmantot balss sakariem vai īsziņu nosūtīšanai un saņemšanai," skaidroja Tauniņš.

Aktīvo SIM karšu skaits Latvijā, iekļaujot M2M SIM kartes, februāra sākumā bija 3,179 miljoni, tostarp LMT bija 1,406 miljoni SIM karšu, "Tele2" - 1,062 miljoni, bet "Bite Latvija" - 710 423 SIM kartes.

Vienlaikus Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka šā gada februāra sākumā Latvijā bija 1,866 miljoni iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka LMT apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, palielinājies par 6,9%, sasniedzot 311,8 miljonus eiro. LMT kapitālā 49% tieši un pastarpināti pieder Zviedrijas "Telia Company", pa 23% daļu pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"".

"Tele2" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, palielinājās par 9,5%, sasniedzot 176,4 miljonus eiro. Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Savukārt "Bite Latvija" 2022.gadā strādāja ar 149,824 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 1,1% un bija 22,252 miljoni eiro. "Bite Latvija" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 99 085 286 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu