Somu profesors: Ar uzbrukumiem naftas rūpnīcām ukraiņi mēģina aizkavēt vasarā plānoto Krievijas ofensīvu

, TVNET Ziņas | TVNET+ žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šā gada sākumā Ukraina ar bezpilota lidaparātiem sāka aktīvi uzbrukt Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām, taču līdzšinējie rezultāti vēl neļauj secināt, cik šīs aktivitātes spēs ietekmēt kara gaitu. Somu profesors un Turku Ekonomikas universitātes Krievijas pētnieks Kari Liuhto uzskata, ka Krievija vasarā plāno plašu ofensīvu Ukrainā, bet dronu triecieni pa naftas pārstrādes rūpnīcām to labākajā gadījumā varētu aizkavēt tikai par dažām nedēļām.

Turku Ekonomikas universitātes profesors Kari Liuhto, kurš Krievijas aktivitātēm sekojis vairāk nekā 30 gadus, intervijā Somijas sabiedriskajam medijam Yle paudis viedokli, ka Putina pozīcijas Krievijas varas struktūrās arī pēc krāpnieciskās uzvaras “vēlēšanās” nav tik stabilas, kā varētu vēlēties, un viņš joprojām uzskata, ka kara turpināšana ļaus iegūt tautas atbalstu.

“Diemžēl tuvojas pamatīgs uzbrukums. Operācija jau ir sākusies. Vienīgais, kas var aizkavēt Krievijas virzīšanos uz priekšu, ir tas, ka Ukraina tagad pietiekami ātri saņem artilērijas munīciju no Rietumiem,” norāda Liuhto.

Pēc profesora domām, Eiropa līdz galam neizprot, ko veiksmīgs Krievijas uzbrukums nozīmētu Eiropai un Ukrainas pastāvēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu