Bloomberg: Indijas naftas rūpnīcas pārtraukušas pieņemt sankcijām pakļautā Krievijas uzņēmuma “Sovcomflot” tankkuģus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tankkuģis. Ilustratīvs attēls
Tankkuģis. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Indijas naftas pārstrādes rūpnīcas pārtraukušas pieņemt kuģniecības uzņēmuma “Sovcomflot” tankkuģus, kas pārvadā Krievijas naftu, jo pretējā gadījumā uzņēmumiem draud ASV sankcijas, raksta “Bloomberg”.

“Sovcomflot” tankkuģus atsakās pieņemt gan privātās, gan valstij piederošās naftas pārstrādes rūpnīcas, tostarp lielākā Indijas naftas korporācija.

Naftas pārstrādes uzņēmumi “rūpīgi pārbauda” katra kuģa īpašumtiesības, lai pārliecinātos, ka tas nav saistīts ar kādu no sankcionētajiem uzņēmumiem. Saskaņā ar publikācijā sniegto informāciju divi krievu tankkuģi ir pavadījuši vairākas nedēļas pie krasta, gaidot norādījumus par izkraušanu.

Saskaņā ar “Bloomberg” sarunu biedru teikto, “Sovcomflot” problēmas nozīmē, ka Krievijai ir mazāk tankkuģu, kas piegādā naftu, un tas savukārt ir samazinājis atlaides pircējiem, lai kompensētu lielākas fraktēšanas izmaksas.

“Bloomberg” norāda, ka Indija bija liels Krievijas naftas pircējs pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā, taču ASV sankciju pastiprināšana ir likusi naftas pārstrādātājiem meklēt dārgāku naftu no citiem reģioniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu