Piemaskavā teroraktu sarīkojušais grupējums mēģinājis rīkot uzbrukumus Francijā (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alexander Zemlianichenko

Krievijā Piemaskavas koncertzālē nule teroraktu sarīkojušais grupējums iepriekš mēģinājis rīkot uzbrukumus Francijā, pirmdien sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Šī iemesla dēļ Francijas valdība svētdien paaugstinājusi drošības draudu līmeni līdz visaugstākajai pakāpei, skaidroja prezidents.

Krievijas apgalvojumus, ka aiz Piemaskavas terorakta stāv Ukraina, nevis teroristu grupējums "Islāma valsts", kas par to uzņēmies atbildību, Makrons raksturoja kā "cinisku un kontrproduktīvu" uzvedību.

"Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Islāma valsts"," sacīja Makrons. "Informācija, kas ir pieejama mums, mūsu dienestiem, kā arī mūsu galvenajiem partneriem, tiešām norāda uz to, ka tieši "Islāma valsts" organizēja šo uzbrukumu," norādīja prezidents.

"Šis grupējums vairākkārt mēģinājis veikt triecienus Francijai," piebilda Makrons, izsakoties par "Islāma valsts" Afganistānas atzaru, kas atbilstoši rietumvalstu izlūkdienestu ziņām Piemaskavas Krasnogorskā sarīkoja uzbrukumu koncertzālē "Crocus City Hall".

Pirmdien Francijas amatpersonas rīkoja tikšanos, lai runātu par konkrētiem drošības stiprināšanas pasākumiem, arī somu pārbaudēm pirms iekļūšanas koncertzālēs un reliģiskās iestādēs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu