Aptauja: Divas trešdaļas iedzīvotāju apmierināti ar dzīves kvalitāti Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vairāk nekā puse jeb 60% iedzīvotāju uzskata, ka dzīves kvalitāte Latvijā ir diezgan laba, liecina "Eirobarometra" aptauja. Apmierinātība ar dzīves kvalitāti Latvijā ir zemāka nekā vidēji Eiropā.

Savukārt 6% respondentu uzskata, ka dzīves kvalitāte Latvijā ir ļoti laba, bet vēl 25% iedzīvotāju atzinuši, ka dzīves kvalitāte ir diezgan slikta.

Kā informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā, vairāk nekā astoņi no katriem desmit eiropiešiem jeb 82% uzskata, ka dzīves kvalitāte viņu reģionā ir laba. Tajā pašā laikā 65% eiropiešu uzskata, ka pašreizējā ekonomiskā situācija viņu reģionā ir laba.

Aptaujā 39% iedzīvotāji pauduši nostāju, ka ekonomiskā situācija Latvijā ir diezgan laba, bet nedaudz vairāk - 43% - respondentu norādījuši, ka ekonomiskā situācija Latvijā ir diezgan slikta. Vēl 7% iedzīvotāju atzīmējuši, ka ekonomiskā situācija Latvijā ir ļoti slikta.

Eiropiešu ieskatā svarīgākās problēmas, kuras patlaban risināmas viņu reģionā, ir dzīves dārdzība, uz ko norādījis 31% respondentu, ekonomiskā situācija un bezdarbs, uz ko norādījuši 26% aptaujas dalībnieki. Vēl 26% eiropiešu uzskata, ka risināmo jautājumu vidū ir arī veselības aprūpe, kam ar 20% seko mājokļu pieejamība, ar 19% - vides aizsardzība un klimata pārmaiņas. 18% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka risināmā problēma ir arī izglītības sistēma.

Savukārt Latvijā 37% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka galvenās problēmas, ar kurām saskaras reģions, ir veselības aprūpe, 34% norādījuši uz dzīves dārdzību, 32% atzinuši, ka problēma ir arī ekonomiskā situācija un bezdarbs. Savukārt 27% iedzīvotāju atzīmējuši, ka galveno problēmu vidū ir izglītības sistēma, vēl 20% uzsvēruši, ka izaicinājums ir arī cilvēki vai uzņēmumi, kas dodas prom no reģiona.

Aptaujā bija iekļauts jautājums arī par iedzīvotāju iespējamo dalību gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. 51% Latvijas iedzīvotājs izvēlējās atbildes variantu "ļoti iespējams", 22% respondentu norādījuši, ka "drīzāk iespējams". Vēl 15% izvēlējušies atbildes variantu "ļoti maz ticams", savukārt vēl 9% uzsvēruši, ka dalība vēlēšanās vērtējama kā "diezgan maz ticama".

Eirobarometra aptauja "Sabiedriskā doma ES reģionos" reizi trijos gados tiek rīkota reģionu līmenī. Šoreiz tā notika no 11.janvāra līdz 15.februārim. Tika veikta 62 091 telefoniska saruna 194 Eiropas Savienības reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu