“Lidl” atbalsta Bērnu slimnīcas putnu vērotājus

Raksts tapis sadarbībā ar Lidl
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Aprīļa sākumā Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem, darbiniekiem un citiem interesentiem Latvijas Ornitoloģijas biedrības gida pavadībā bija iespēja doties izzinošā ekskursijā pa slimnīcas parku un pirmajiem izpētīt “Lidl” dāvinātos informatīvos stendus, kas iepazīstina ar slimnīcas teritorijā sastopamajiem putniem, to īpašībām un balsīm.

Bērnu slimnīca var lepoties ar plašu parku, kurā līdz šim novēroti vismaz 16 dažādu sugu putni, tostarp vistu vanags, dižraibais dzenis, baltā cielava u.c. Šajā pavasarī vistu vanagu ligzdas aprīkotas ar tiešraides kamerām, tāpēc vanagu pāra Rio un Pērles gaitas tagad vēro interesenti visā pasaulē!

Slimnīcas lielais parks iedvesmojis putnu vērošanai pievērsties daudzus Bērnu slimnīcas darbiniekus. Viena no aktīvākajām ornitoloģijas entuziastēm ir Zane Dāvidsone, Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas reimatoloģijas virsārste, kura kļuvusi arī par Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedri. “Putnu vērošana sniedz mieru un prieku, nereti kopā ar pacientiem pa nodaļas logu skatāmies uz parku, kur allaž kāds putns uzlabo omu. Pagājušajā pavasarī kopā ar pacientiem gatavojām putnu būrīšus, kas tika apdzīvoti. Šogad martā veicām būrīšu inventarizāciju – tos iztīrījām, kā arī izpētījām, kas tajos dzīvojis. Par būrīšu iemītniekiem izglītojām arī uz pacientus un viņu vecākus, kas bija atnākuši uz parku. Tagad katram Bērnu slimnīcas parka apmeklētājam ir iespēja ar spārnotajiem draugiem iepazīties, izpētot jaunos stendus. Esmu ļoti pateicīga draugiem no Ornitoloģijas biedrības, kuri palīdzēja izveidot aprakstus par mūsu parka putniem,” stāsta ārste Zane Dāvidsone.

Foto: Publicitātes foto

Lai pastaigas pa slimnīcas parku, klausoties putnu dziesmās, būtu izzinošākas, ar “Lidl” atbalstu nupat izveidoti un atklāti divi informatīvie stendi. “Bērnu slimnīca ir īpaša vieta. Te ārstējas bērni no visas Latvijas, kuri arī dodas pastaigās pa slimnīcas parku. Neapšaubāmi, putni ir būtiska daļa no ekosistēmas, un Bērnu slimnīcas parks parāda, cik liela dabas daudzveidība sastopama arī pilsētā. Tāpēc esam pagodināti atbalstīt Bērnu slimnīcu, dāvinot informatīvos stendus, kuri izglītos mazos un lielos slimnīcas apmeklētājus,” saka Antra Birzule, "Lidl Latvija" Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja, atgādinot, ka “Lidl” par vienu no saviem mērķiem ir nospraudis rūpes par dabas daudzveidību.

Informatīvie stendi izvietoti pie pagājušajā vasarā labiekārtotajām parka takām, viens atrodams aiz vārtiem Bērnu slimnīcas teritorijā Indriķa un Olīvu ielas stūrī, otrs – Vienības gatves un Olīvu ielas stūrī. Uz tiem apskatāmi fotogrāfa Edgara Smislova foto ar Bērnu slimnīcas parkā sastopamo putnu sugu pārstāvjiem un lasāmi apraksti par putnu dzīvi. Tāpat putnu aprakstiem pievienoti QR kodi, kas ļauj piekļūt putnu balsu ierakstiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu