Foto Noskaidrots, kā izskatīsies gājēju un velosipēdistu tilts pāri Zunda kanālam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Noskaidrots, kā izskatīsies gājēju un velosipēdistu tilts pāri Zunda kanālam
Noskaidrots, kā izskatīsies gājēju un velosipēdistu tilts pāri Zunda kanālam Foto: Publicitātes foto

Zunda kanāla gājēju un velosipēdistu tilta metu konkursā uzvarēja mets ar devīzi "Abi divi", kur autori ir piegādātāju apvienība SIA "Mark arhitekti" un SIA "Inženieru birojs "Kurbada tilti"", informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pirmo vietu ieguvušajā metā augstvērtīgas publiskās ārtelpas risinājumi panākti, veidojot plašas terases ūdensmalās, labiekārtotus skvērus un bagātīgus apstādījumus abos tilta galos.

Tilta konstrukcijai piedāvāts izmantot līmētā koka laidumus uz dzelzsbetona balstiem. Līmētais koks ir dabai draudzīgs materiāls ar daudzām priekšrocībām, piemēram, salīdzinoši nelielu pašsvaru, lielu nestspēju un estētisku pievilcību.

Rīgas pilsētas galvenā dizainere un metu konkursa žūrijas komisijas locekle Evelīna Ozola pirmo vietu ieguvušo darbu raksturo kā augstā detalizācijas pakāpē izstrādātu un rūpīgi pārdomātu metu.

"Tajā piedāvātā tilta konstrukcija demonstrē ekoloģisku ievirzi. Īpaši uzteicama ir tilta integrācija pilsētvidē - abos Zunda krastos radīta ainaviski pievilcīga, daudzfunkcionāla publiskā ārtelpa. Tilta risinājums ir pragmatisks, vienlaikus tam piemīt atturīgs, mūsdienīgs, vidē iederīgs arhitektoniskais tēls. Tilta īstenošana sniegs kvalitatīvu pienesumu mobilitātei un publiskajai ārtelpai Pārdaugavā," skaidro E. Ozola.

Otrā vieta piešķirta metam ar devīzi "Zzuunnddss", kura autori ir SIA "MADE arhitekti", sadarbībā ar SIA "Projekts 3" un Evu Abduļinu.

Trešā vieta piešķirta metam ar devīzi "ZUT 001", kuru izstrādāja SIA "Levins arhitekti".

Savukārt veicināšanas godalgai nominēts mets ar devīzi "Prototilts", kura autori ir SIA "Alsins Architecture Latvija", Sergejs Kopili un Andrejs Kopili.

Tilta izbūve esot svarīgs projekts veloceliņa "Rīga - Babīte - Piņķi" izbūvei, mobilitātes veicināšanai un Zunda kanāla apkārtnes sakārtošanai. Tilts veidos velosatiksmes savienojumu starp Pārdaugavu un Ķīpsalu, kur atrodas Rīgas Tehniskās universitātes studentu pilsētiņa, ar pieslēgumiem pilsētas ielu un rekreācijas infrastruktūrai, kā arī veidojot vietzīmi tuvāko apkaimju identitātes veidošanā.

Gājēju un velosipēdistu tilta izbūve plānota līdz 2026.gada pavasarim. Tāpat nākotnē paredzēts veikt arī pārējās Zunda piegulošās teritorijas infrastruktūras atjaunošanu un labiekārtošanu.

Konkursa uzvarētājam pašvaldība piešķirs 9000 eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu