Stokholmā apkopēja vilcienu nenozaga; iedarbināja nejauši (37)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apkopēja, kas šonedēļ Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā ar vilcienu ietriecās dzīvojamā mājā, vilcienu nevis nozagusi, kā tika sākotnēji uzskatīts, bet gan nejauši iedarbinājusi.

«Viss liecina par to, ka tas bija tikai negadījums, kur vairāki īslaicīgi un nožēlas vērti apstākļi izraisīja to, ka, tīrot vilcienu, sieviete to iedarbināja un tas sāka braukt,» teikts piektdien izplatītajā prokurora paziņojumā.

«Pašlaik nav pamata šo sievieti turēt aizdomās,» uzsver prokurors. Izmeklētāji arī konstatējuši, ka vilcienā pārkāpti drošības noteikumi.

1990.gadā dzimusī sieviete strādā uzkopšanas firmā. Negadījumā viņa guvusi smagus ievainojumus un atrodas slimnīcā. Viņai noteiktais drošības līdzeklis apcietinājums ir atcelts.

Jau ziņots, ka apkopējas iedarbinātais vilciens ietriecās dzīvojamajā ēkā. Negadījums notika otrdienas naktī. Citu cilvēku negadījumā brīdī vilcienā nebija, bet sieviete divas stundas pavadīja, iesprostota vilcienā, pirms glābējiem izdevās viņu atbrīvot.

Laikraksts «Expressen» ziņoja, ka ēkā, kurā vilciens ietriecās, negadījumā brīdī atradās triju ģimeņu pieci locekļi. Vilciena lokomotīve ietriekusies pirmajā stāvā, viena no ēkas trim dzīvokļiem virtuvē, izraisot nopietnus bojājumus, tomēr neviens no mājās esošajiem cilvēkiem nav cietis.

Vilciens izbrauca cauri dzelzceļa līnijas beigas norobežojošajai barjerai un nobrauca vēl 25 metrus, pirms ietriecās netālu esošajā ēkā.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu