10 iemesli, kāpēc nerimst tūristu plūsma uz Čedžudo salu Dienvidkorejā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Pie Dienvidkorejas krastiem esošā Čedžudo sala piesaista tūkstošiem atpūtnieku un medusmēneša baudītāju. Pat ja neesi tikko precējies, tur sajutīsies tieši tā. Regulāri tiešie lidojumi no tādām pilsētām kā Tokija, Osaka, Pekina un Šanhaja, kā arī no Dienvidkorejas iekšzemes lidostām, un liberālās vīzu prasības šo procesu padara vēl vienkāršāku. Salas vidienē atrodas Hallasana vulkāns, pustropu nacionālais parks, mežonīgā piekrastes līnija lepojas ar neskaitāmiem ūdenskritumiem. «CNN» atklāj šīs salas pievilkšanas spēka iemeslus.

 
Foto: pexels.com

1. Augstākais kalns Dienvidkorejā

Dusošais vulkāns Hallasans atrodas salas vidienē un paceļas 1950 metrus virs jūras līmeņa. Kalna apskatei pietiks ar dienu, ja sāksi pietiekami agri. Vislabāk apmeklēt vulkānu acāliju ziedēšanas laikā pavasarī, rudens krāšņumā vai ziemas sniegā, tādējādi izvairoties no vasaras lietus mākoņiem.

Kalns ir iekļauts UNESCO biosfēras rezervātā ar krātera ezeru, Alpu augiem, dzeņiem, burundukiem, tauriņiem un vabolēm.

 
Foto: pexels.com

2. Lavas alas

Cits UNESCO dabas objekts ir lavas ala, kas ir vairāk nekā astoņus kilometrus gara, un vienu kilometru tajā iespējams pārvietoties pa baisu eju. Ala veidojusies no atdzisušas lavas un ir tumša, auksta, bieži vien šaura un slidena, turklāt tās tumšajos stūros sastopami arī sikspārņi.

 
Foto: vidapress.ee

3. «Vectēva akmeņi»


Ar nelielu ironijas devu var teikt, ka Čedžudo balstās uz «trim vaļiem» - vēja, akmeņiem un sievietēm. Otrs no tiem ir veidojies vulkāna izvirduma rezultātā - 90% no salas virsmas ir bazalts. Klinšu siena aizsargā laukus no vētrām. Ap 1750. gadu, lai aizbaidītu iebraucējus, brīvmūrnieki sāka kraut «vectēva akmeņus» draudīgās falliskās statujās, kas varētu būt attāli «radinieki» Lieldienu salās izveidotajām moai — gigantiskām akmens galvām. Saglabājušās četrdesmit piecas no oriģinālajām statujām, neļaujiet sevi apmuļķot dublikātiem. Akmeņi ir simbols seno kultūru dieviem un leģendām.

 
Foto: pexels.com

4. Nirstošās sievietes

Kamēr Čedžudo vīrieši gadu gadiem ir pazuduši jūrā zvejas laivās, kādam bija jāstiepj akmeņi un jāsarūpē pusdienas galdā. Tā kā rīsi šajā mežonīgajā un vējainajā salā neaug, sievietes iemācījās nirt, lai dabūtu astoņkājus, jūraszāles, kalmārus un ēdamos gliemežus. Mūsdienās stiprās jūras sievietes (haenyo), kuras nirst 10-20 metru dziļumā bez elpošanas aparātiem, ir slavenas visā valstī.

 
Foto: pexels.com

5. Izcilas pludmales

Džungmuna pludmale: smilšu strēle, zila jūra, zaļi vīteņaugi, kas stiepjas pāri kāpām. Aiz pludmales atrodas Lotte World viesnīcu komplekss ar peldbaseinu, mākslīgajām klintīm, laivas gulbju formā un holandiešu vējdzirnavas. Bieži vien skaistā pludmale vasaras laikā ir tukša. Citas iecienītas pludmales peldēšanai un sērfošanai ir, piemēram, Emeraldas līcis.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

6. Loveland

Ja kādam no Čedžudo salas apmeklētājiem nepieciešams labs noskaņojums, dodoties turp, to var panākt. Šis pieaugušajiem domātais atrakciju parks veltīts seksa tēmai. Tur sastopami neiedomājami lieli plikņi, kas iekalti apskāvienā vai sagūstīti ekstāzes varā.
Te nav vietas klīrībai - dāmistabu durvju rokturiem ir attiecīgas formas un interaktīvie displeji piedāvā pavizināties uz baudu sniedzoša divriteņa. Suvenīri? Labāk nejautā!

 
Foto: pexels.com

7. Olle pastaigu takas

Olle vietējā dialektā nozīmē līkumotu taku uz parādes durvīm, lai gan patlaban pastaigu takas apjož teju visu salu. Šeit arī tika filmēta vēsturiskā drāma «Dārgakmens pilī», kas ļauj iejusties filmzvaigžņu ādā.

 
Foto: pexels.com

8. Ūdensprieki

«Hanwha Therapy Resort» ļaujies, lai ūdens tevi izmasē no visām pusēm. Peldi apgaismotā baseinā, skanot mūzikai, atlaidies skābekļa istabā, ļaujies, lai tevi ietin palagā un ieliek siena kaudzē, pēc tam pamosties tropisku lietusgāžu dušā. Tāpat vari izmēģināt augu saunu un āra SPA procedūras Čedžudo atpūtas centrā «Waterworld».

 
Foto: pexels.com

9. Jūraszāļu un jūrasežu zupa

Bez neapstrādātām jūras veltēm vietējo specialitāte ir fazāns, cepta makrele un grilēta Čedžudo melnās cūkas gaļa. Taču, ja tiešām gribi sajust salas garšu, tad izmēģini jūraszāles un jūrasežu zupu. Vietējie mandarīni gan ir ļoti dārgi, pat pie tirgotājiem ceļmalās, taču tie garšo labāk nekā šokolāde ar mandarīnu garšu.

 
Foto: pexels.com

10. Saullēkts no vulkāna krātera

Dodies uz Saullēkta virsotni (Seongsan Ilchulbong), kas ar plašu zaļu krāteri 182 metru augstumā slejas no jūras salas austrumdaļā. Tagad tas ir savienots ar tiltu, pie kura atrodas skatu laukums un autobusu stāvvieta. Skaļrunī tiek ziņots: «Atturieties no atkritumu mešanas zemē,» ko vairums tūristu ignorē, cīnoties par iespēju nofotografēties pie gleznainās ainavas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu