Sportiskas elegances kalngals - S klases kupeja (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz nupat oficiāli atklājuši iepriekš fragmentāri parādīto modeļa CL aizstājēju – S klases kupeju.

Estētiska sportiskuma paraugs un automobilis, kas ir tik ekskluzīvs, cik vien iespējams. Ar šādiem vārdiem jauno S klases kupeju raksturo Mercedes-Benz pārdošanas un mārketinga vadītājs Olla Kalēniuss. Un viņam nevar nepiekrist, jo automobilis ir ne mazāk elegants kā četru durvju S klase, ar nedaudz uz aizmuguri atbīdītu pasažieru telpu un līdz ar to salīdzinoši garāku motora pārsegu ir mazliet sportiskāks un kupejiskāks nekā CL, bet Swarowski kristāli, ar kuriem par papildu samaksu iespējams izdekorēt standarta LED priekšējos lukturus (katram paredzēts pa 47 kristāliem), piešķir ekskluzivitāti.

Pagaidām Mercedes-Benz runā vien par S 500 Coupe, kas tiks prezentēts Ženēvas motoršovā un pārdošanā nonāks 2014.gada otrajā pusē, bet nav šaubu, ka ar laiku motorizācijas opciju kļūs vairāk.

S 500 Coupe ir 4,7 litru V8 biturbo dzinējs a 455 ZS un 700 Nm. Kāda ir tā dinamika un ekonomiskums, pagaidām netiek atklāts.

Salīdzinājumā ar četru durvju S klasi kupeja ir par 89 milimetriem īsāka (5027 mm) un par 85 mm zemāka (1411 mm), bet riteņu bāze ir 2945 milimetri. Kupeja no sedana atšķiras arī ar standarta aprīkojumu. Tajā ietilpst, piemēram, stikla panorāmas jumts, kas nosedz divas trešdaļas virsmas (1,32 m2) un ietver MAGIC SKY CONTROL funkciju, ar kuru ātri var mainīt paneļa caurspīdīgumu. Bez tā auto ir ieguvis pilnveidotu MAGIC BODY CONTROL adaptīvo balstiekārtu, kas «lasa» ceļu un līkumos automobili līdzīgi kā motociklu sagāž pagrieziena iekšmalas virzienā, tā samazinot laterālo spēku iedarbību uz pasažieriem un paaugstinot braukšanas komfortu.

Bez šīs sistēmas S klases kupejai, protams, ir arī citas elektroniskās palīgsistēmas, tai skaitā autonomās/ārkārtas bremzēšanas funkcija, kas darbojas ātruma intervālā no 7 līdz 200 km/h, un iekārta, kas auto neļauj uztriekties stacionāriem objektiem (gan braucot uz priekšu, gan atpakaļgaitā), gājēju atpazīšanas sistēma, adaptīvā kruīza kontrole u.c., kā arī elektroniski komforta un izklaides labumi, piemēram, gaisa aromatizēšanas un jonizēšanas iekārta, masāžas krēsli un augstākās klases multimediju sistēma no kompānijas Burmester piedāvājuma.

S klases kupeja no sedana atšķiras arī ar sportiskāku salonu. Ja sedana interjerā uzsvars ir uz eleganci un lietišķiem cilvēkiem piemērotu vidi, tad divu durvju modeļa salonā varēs sastapt sportiskāka dizaina trīs spieķu stūri un košākas apdares materiālu krāsas.

Foto: Mercedes-Benz
Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu