Liela interese par jaunajiem projektiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti astronomiskajām dzīvojamās platības cenām, rīdziniekiem par jaunajiem projektiem ir milzīga interese. To pierādīja arī nedēļas nogalē rīkotās Hansabankas ekskursijas uz objektiem, kas tikko nodoti vai vēl top.

Izķer lētākos

Centrā, Purvciemā, Pļavniekos un Mežciemā aktīva dzīvokļu tirdzniecība notiek 8 objektos. Lētākajos, ja tā varētu sacīt uz kopējā fona, dzīvokļi jau gandrīz pilnībā pārdoti. Piemēram, vēl no neuzceltā mājokļa Braslas ielā 53 103 dzīvokļiem iztirgoti 102. Palicis viens ar kopējo platību 104 kv.m. Mazākā dzīvokļa — 32 kv.m — cena sasniedz turpat 48,5 tūkstošus latu. Projektu attīstītāja «Dzimtā sēta» pārstāve norāda, ka mājai tiks celts vēl viens stāvs, jo interese ir milzīga. Līdzīgi ir ar topošo namu kompleksu Kaivas ielā. Dabā tur vēl ir tikai būvbedres, bet pirmajā dzīvojamo māju kompleksā visi dzīvokļi jau virtuāli iztirgoti, kaut gan cena par kvadrātmetru sasniedz 1700 eiro. Šie divi objekti sarakstā būtu tie lētākie, jo arī kredīta maksājums par mazāko dzīvokli mēnesī 40 gadu garumā nepārsniegs Ls 200.

Tāda pati situācija objektā «Podium» Dzeņu ielā. No 87 dzīvokļiem svētdien brīvi bija tikai 12. Mazākā dzīvokļa — 53 kv.m — cena ir 63,5 tūkstoši latu. Šis projekts savas simpātijas izpelnās ar to, ka dzīvokļiem ir pilna iekšējā apdare. Turklāt pircējs var izvēlēties trīs dažādus apdares veidus. Visiem trim minētajiem objektiem pluss ir tas, ka apsaimniekošanas izmaksas nepārsniegšot 40 santīmu par kvadrātmetru.

Pērk arī dārgos un ļoti dārgos

Rīgas centrā, pie Ziedoņdārza, top dzīvojamo ēku komplekss «Ziedoņdārza mājas». Vairākiem dzīvokļiem būs atsevišķa ieeja no slēgta pagalma, pagalmā baseins. Augšstāvā būs plašas terases ar skatu uz parku. Mazākā dzīvoklīša 47 kv.m cena nedaudz vairāk par 99 tūkstošiem latu. Tas nozīmē, ka ikmēneša kredīta maksājums, ja kredīts piešķirts uz 40 gadiem, ir ap Ls 400. Projekta attīstītāja pārstāvis stāsta, ka liela interese esot par tieši plašajiem dzīvokļiem ar terasēm un kāds pircējs jau nopircis divus šādus dzīvokļus, ko solījies apvienot. Jāpiebilst, ka apsaimniekošanas izdevumi būšot ap 80 santīmiem kvadrātmetrā.

Topošās mājas pie Ziedoņdārza cenu ziņā izkonkurē «Ūnijas nams» Ūnijas ielā 73. Projektā ir 12 dzīvokļu, kas tiek piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari, parketa grīdām, santehniku, kamīniem, signalizāciju, pilnībā nokomplektētu virtuvi. Mazākā dzīvokļa 72 kv.m cena sasniedz 140,5 tūkstošus latu. Tātad kredīts uz 40 gadiem ap Ls 510 mēnesī. Jautājot par apsaimniekošanas izmaksām, projekta pārstāvis lepni atbild, ja tiek uzdots šāds jautājums, tad mēs neesam potenciālo pircēju kategorijā. Viss būšot ļoti dārgi un ekskluzīvi — sētnieks, dārznieks, īpašas apgaismes ierīces diennakts tumšajās stundās. Četrstāvu mājas 3. un 4. stāvs jau esot pārdoti.

Vislielāko interesi projektu aplūkotāju vidū izraisīja nami Artilērijas ielā 33. Kā teica kāda kundze — te vismaz visu var apskatīt un apčamdīt, nevis tikai kaut ko virtuāli. SIA «Velves nekustamie īpašumi» valdes pārstāvis Aldi Melgalvis norāda, ka jau sākotnēji bijusi doma dzīvokļus pārdot tikai tad, kad tie ir gatavi, lai cilvēki varētu nākt un visu apskatīties. Tiek piedāvāta pilna un baltā apdare. Projekta realizētāji jau sākotnēji vienojušies, ka šie būs tikai dzīvokļu nami. Nekādu veikalu pirmajā stāvā, nekādu ofisu dzīvokļos. Mazākā dzīvokļa 60 kv.m cena pārsniedz 100 tūkstošus latu, tātad ikmēneša kredīta maksājums 40 gadu garumā pārsniegs Ls 400. No 27 dzīvokļiem brīvi vēl esot 10.

Aldis Melgalvis uzsver, ka, pētot nekustamo īpašumu tendences, nonācis pie secinājuma, ka rīdzinieki grib dzīvot sakārtotā vidē, nelielos namos. Ja mājoklis būs tā uzcelts, ka tajā gribēs dzīvot paši projekta realizētāji, tad noteikti arī citu pircēju netrūkšot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu