Jā, mums ir viss, ko mēs vēlējāmies, tikai mīlestību pazaudējām...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Tipiska situācija: veiksmīga karjera, bērni, skaista māja, mašīnas… «Jā, mums ir viss, ko mēs vēlējāmies, tikai mīlestību pazaudējām.»

Konsultējot cilvēkus, es ievēroju šādu tendenci: cilvēki izvēlas partneri caur intelektuālo filtru, tas nozīmē AR PRĀTU.

Filtrs – tās ir prasības, kādam vai kādai jābūt viņam vai viņai – pēc ārienes, pēc profesijas, uzvedības modeļa, interesēm utt. Nāk prātā sižets no Ričarda Baha romāna «Tilts caur mūžību»:
Varonis sastādīja sarakstu, kas sastāvēja no 300 punktiem – kādai jābūt viņa otrajai pusītei, un, ceļojot pa pasauli, meklēja ideālo sievieti, kura atbilstu šiem 300 punktiem. Tā arī ir mīlestība NO PRĀTA – pēc kritērijiem.

Un ja nu izrādās, ka jūsu potenciālajai otrajai pusītei ir savs – tāds pats saraksts? Un ja nu šie saraksti ir ļoti atšķirīgi? Tad kā jūs satiksieties? Jūs paiesiet viens otram garām. Saprotat?

Tādēļ, ka sabiedrībā mums tiek uzspiesta šī patērētāja attieksme, izaug veselas paaudzes cilvēku, kuri nedzird sevi, nejūt savu sirdi, savas sajūtas.

Par viņu kompasu kļūst reklāma un sociālās dogmas (kas kādai cilvēku grupai noteikti ir izdevīgi).

Jaunas meitenes uzskata, ka, izejot pie bagāta vīra, visas viņu problēmas automātiski atrisināsies. Taču izrādās, ka tur aiz skaistā un dārgā priekškara ne viss ir tik skaisti un gludi. Paklausieties, ko stāsta sievietes, kas aizbēgušas no saviem situētajiem vīriem. Un šie daudzie slavenību šķiršanās skandāli!

Lai kļūtu par karalieni, nepietiek vien apprecēties ar karali

Uz dzīvi labāk skatīties ne caur rozā brillēm. Ja sapņojat par vīrieti, kuram ir liels, nopietns bizness, ziniet, ka viņi visi ir darbaholiķi. Viņu dzīves uzdevums ir tādā veidā pašrealizēties. Vai jūs tur atradīsiet savu laimi? To pašu mīlestību? Kur garantija, ka viņš jūs neapmainīs pret vēl jaunāku meiteni? Jūsu mīlestības fundaments, ja tas celts uz finansiālās atkarības principiem, ir ļoti trausls un rezultātā var nodarīt lielas sāpes.

Likmes uz ārējo (vīrietis – finanses, sieviete – skaistums) – tas ir preču-naudas attiecību rezultāts. Protams, sievietei ir svarīgi sekot savam izskatam un sievišķībai un vīrietim svarīgi parūpēties par savu finansiālo neatkarību, tātad arī par savas sievietes nodrošinātību materiālajā plāksnē. Taču, ja attiecībās nebūs vienotības, veseluma, dziļuma, īstuma un, galvenais – mīlestības, tad tām nav paredzams ilgs mūžs.

Cilvēki jauc cilvēciskās attiecības ar «gadžetiem»: parādījās jauns iPhone – nomainīju, un tāpat arī cilvēku sev blakus – nomainīju.

«Brauc pa virsu», meklē to īsto, bet to Īsto «pēc cepures» neatradīsi, tikai ejot dziļumā. Cilvēki upurē savas jūtas zelta teļam. Notiek briesmīga Īstā nomaiņa ar butaforiju. Un to mēs darām labprātīgi, neviens jau nespiež. Mēs paši izvēlamies neīstas vērtības un lokāmies to priekšā.

Un kas notiek, ja sievietei tomēr izdodas atrast vīrieti, kas atbilst viņas kritērijiem-filtriem? Tālāk seko vilšanās.

Viņa «lika uz» iedomātu tēlu, bet cilvēks ir dzīvs.

Viss, kas no prāta, jau sākotnēji nozīmē SĀPES. Tas ir tas, kas jau sākotnēji lemts neveiksmei.

Foto: depositphotos.com

Kur vēl problēma izvēlei NO PRĀTA?

Tie ir mākslīgi izveidoti kritēriji, kas ņemti no domumaļamās mašīnas, no mentālā lauka, kam dažkārt nav nekāda sakara ar to dzīvo esības struktūru, kas mainās katru brīdi. Tātad savā būtībā sie kritēriji ir – nedzīvi!

Pats briesmīgākais, ka 90% sieviešu pasaulē vispār nesaprot, ko nozīmē MĪLĒT.

Centieni pievilkt vīrieti ar skaistu dekoltē, saviem radošajiem talantiem vai supergardu boršču – tas viss ir no vienas sērijas un saucas – pievilināšana. Vīrietis var pieņemt mājkalpotāju, tā ievedīs kārtību mājās, garšīgi paēst viņš var restorānā. Bet īstu mīlestību tādā veidā viņš neiegūs. Smalko, sievišķīgo dziļumu īpaši jūt tie vīrieši, kuri gājuši cauri lielām grūtībām. Viņi jums pateiks, ko visaugstāk vērtē sievietē.

Mēs ierodamies uz zemes ar vienu vienīgu mērķi – IEMĀCĪTIES MĪLĒT

Man ir sajūta, ka lielākā daļa cilvēku par to vispār neiedomājas – nekad. Tik daudz svarīgu lietu, ko darīt, kāda vēl mīlestība…. Taču kas var būt svarīgāks?

Mīlestība – ta ir māksla, tā ir iedvesma.

Neatkarīgi no tā, kādā ģimenē esat auguši, kādu izglītību ieguvuši, nav nekāda attaisnojuma tam, ka nemācāties mīlēt. Īpaši tas adresēts sievietēm, kuru galvenā sūtība un būtība ir MĪLESTĪBA.

Šī brīža tendences ir tādas, ka dzīvojam jauna pasaulē, kurā visas reakcijas ir paātrinātas, salīdzinot ar to, kas bija pirms divdesmit gadiem un vēl agrāk, un kļūst arvien straujākas. Karmiskā atmaksa par dumjiem un nepareiziem soļiem nāk momentā, mirklī. Jaunās enerģijas atspēlējas, un pasaule pārdzimst mūsu acu priekšā. Tā eksistēs ar mums vai bez mums.

Vienkārši uzdodiet sev jautājumu: vai jūs vēlaties dzīvot šajā pasaulē, kur galvenā vērtība būs jūsu īstuma pakāpe? Un šajā Īstumā nav filtru un kritēriju, šablonu un dogmu vai standartu. Ar filtru palīdzību jūs aizsedzat savas rētas, taču lai iemācītos mīlēt – ir jāprot atvērties un uzticēties.

«Ja mēs vienmēr klausītu savam prātam, mums nekad nebūtu mīlas attiecību, mums nebūtu draudzības. Mēs nekad to nepieļautu, jo būtu ciniski un domātu: «kaut kas notiek ne tā», «viņa taču mani pametīs», «es jau reiz apdedzinājos, vairāk negribu». Tās visas ir muļķības. Tā var garām palaist visu dzīvi. Katru reizi vajag mesties no klints, izaudzējot spārnus ceļā uz bezdibeni.» (Rejs Bredberijs)

Ir tikai jūsu lēmums godīgi izdzīvot katru savas dzīves mirkli un piepildīt visus šos mirkļus ar mīlestību. Ne dvēseliski-mentāli-ēterisko, bet PATIESU MĪLESTĪBU.

Bet ja jūs šī doma biedē – aizdziedējiet savas brūces, uztaustiet savu iekšējo kodolu un atgrieziet sevi SEV.

Bez mīlestības pret sevi un sevis pieņemšanas jūs nekad nevarēsiet iet attiecību dziļumā.

Autore © Olga Daņilova

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu